Gestionarea tenului gras se face cu efort suplimentar, dar este posibilă. Scopul este de a elimina excesul de sebum în loc să încercați să-l uscați.

Începeți cu un ulei de curățare pentru a dizolva sebumul, murdăria și machiajul.

Spălați-vă cu o loțiune de față fără ulei, care nu are parfum.

Aplicați o mască de față pentru a absorbi sebumul suplimentar și terminați cu un hidratant pentru a evita uscarea.

Mierea, ceaiul verde, papaya și argila sunt ingrediente naturale ideale pentru pielea grasă.

A trăi cu pielea grasă poate fi ușor neplăcut. Utilizarea unei spălări a feței se poate simți total inutilă, în timp ce machiajul face doar să înrăutățească lucrurile.

Pielea grasă este locul perfect pentru reproducerea acneei, lucru nedorit de nimeni.

Inutil să spunem că pielea grasă necesită o atenție deosebită, iar ingredientele sau obiceiurile greșite vor aduce mai mult sebum.

Deci, obiectivul ar trebui să fie acela de a controla excesul de sebum, să nu scapi de el. Uscarea pielii va încuraja glandele sebacee să facă mai mult ulei.

Produse de frumusețe multifuncționale

Cum ai grijă de tenul gras – 9 remedii naturale care te ajută

1. Ștergeți-vă fața cu un ulei de curățare

Un ulei de curățare poate părea ultimul lucru de care aveți nevoie, dar este ideal. Elimină sebumul, murdăria și machiajul în timp ce se hidratează.

O opțiune bună este uleiul de cătină, un remediu dovedit pentru a controlul excesului de sebum.

Puteți încerca, de asemenea, uleiul de jojoba care se presupune că diminuează sebumul și menține nivelul echilibrat al uleiului natural al pielii.

Acestea fiind spuse, este important să rețineți că nu există cercetări științifice care să susțină această teorie, așa că trebuie să aflați singure certitudinea metodei.

2. Limitați spălarea feței la de două ori pe zi

Este important să limitați spălarea feței la de două ori pe zi.

Prea multe spălări vor elimina doar uleiurile naturale, iar unele sebumuri sunt necesare pentru o piele sănătoasă.

Asigurați-vă că vă curățați pielea după ce ați folosit un ulei de curățare pentru a scăpa de orice exces de ulei.

Încercați și evitați produsele cu acid salicilic sau peroxid de benzoil.

Deși aceste ingrediente luptă împotriva acneei, ele sunt, de asemenea, destul de uscate. Luați în considerare utilizarea lor în tratamentele pentru pete, etc.

În acest fel, puteți evita expunerea pielea sănătoasă la efectele lor dure.

3. Folosiți o mască de față de 2-3 ori pe săptămână

Din moment ce pielea grasă este mai predispusă la erupții cutanate și acnee, tratarea pielii cu o mască de față de 2-3 ori pe săptămână va curăța porii și va elimina uleiul și murdăria.

În plus, căutați măști de față care conțin acid hialuronic sau alfa hidroxic acid (AHA) pentru proprietăți suplimentare de eliminare a uleiului.

Efectele somnului asupra frumuseții. De ce e important să te odihnești bine în fiecare zi

Iată ingrediente ideale în măștile homemade

Papaya

Aceasta vă va da o strălucire naturală. Un studiu efectuat în anul 2014 în Jurnalul Indian de Științe Farmaceutice a constatat că papaya combate atât uleiul, cât și bacteriile.

De asemenea, va reduce melanina, pigmentul natural din spatele hiperpigmentării, dar nu vă va lăsa să se usuce pe piele.

Pur și simplu amestecați fructele proaspete și utilizați-le ca mască sau curățare.

Argila

Argila este uimitoare pentru absorbția de ulei suplimentar. Multe produse comerciale o au, dar economisiți banii și cumpărați pulbere de argilă cosmetică din magazin.

Se amestecă cu papaya pentru o mască instantanee de absorbție a uleiului. Cu toate acestea, purtați-o numai 15 minute și nu o lăsați să se usuce complet.

Albuș de ou și lămâie

Un remediu popular pentru pielea grasă, lămâia și albușurile de ouă se crede că astupă porii. Combinați 1 albuș cu 1 linguriță de suc de lămâie proaspăt stoarsă și folosiți-o ca o mască.

Puteți adăuga o ceașcă de căpșuni pasate la amestec pentru o doză de vitamina C.

Dacă aveți o alergie la lămâie sau o piele sensibilă, ar putea fi o idee bună să renunțați la acest remediu.

Faceți întotdeauna un test de alergie atunci când utilizați o nouă mască de față.

Aplicați o cantitate mică pe gât, spatele urechii sau încheietura interioară. Așteptați câteva ore și căutați orice iritație.

4. Nu uitați să hidratați pielea

Chiar și pielea grasă trebuie să rămână hidratată. În caz contrar, uscarea va face ca glandele sebacee să funcționeze și mai mult.

Utilizați un hidratant pe bază de apă fără parfum. Acest lucru vă va împiedica să vă împovărați cu mai mult ulei.

5. Adăugați miere

Mierea este un remediu rar „unic pentru toți”. Reduce uleiul, hidratează pielea și ucide bacteriile care cauzează acnee, cum ar fi Propionibacterium acnes și Staphylococcus epidermidis.

​​Adăugați-o la măști, utilizați-o ca pe un tratament local pentru câteva minute înainte de a clăti pielea.

Cum poți rezolva natural problemele pielii, cu ce ai în cămară sau frigider

6. Folosiți un tonic cu ceai verde

Acesta vă ajută să strângeți porii și să îndepărtați uleiul. Și în timp sunt mai multe mărci diferite, vă sugerăm să optați pentru ceaiul verde sau pentru un produs care îl conține.

Acest lucru se datorează faptului că polifenolii (antioxidanții) din el controlează inflamația, sebumul și bacteriile, făcându-l o alegere excelentă pentru pielea furioasă și umedă.

Tot ce trebuie să faceți este să rupeți frunzele de ceai verde în apă caldă, turnați ceaiul într-un pulverizator și dați soluția pe față în mod regulat sau după curățare.

7. Țineți hârtia specială la îndemână

Pielea excesiv de grasă te face să pari că ești transpirat mereu.

Poartă cu tine hârtia specială ce absoarbe excesul de sebum. Este precum o sugativă.

Ele minimizează strălucirea și grăsimea pe care pielea grasă o are, mai ales într-o zi fierbinte de vară.

Măști pentru păr gras pe care le poți face acasă

8. Exfoliați cu fulgi de ovăz sau smântână în fiecare săptămână

Aceasta este o practică importantă de îngrijire a pielii pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii, uleiul, etc.

Ingredientele naturale precum fulgii de ovăz și migdale vă vor exfolia pielea fără să o usuce prea mult (ceea ce știm cu toții că va produce mai multă producție de ulei).

Combinați oricare dintre cele două cu miere și curățați-vă ușor pielea înainte de a o spăla. Evitați exfolierea mai mult de 2 ori într-o săptămână

9. Mâncați sănătos

Deși nu există suficiente cercetări pentru a înțelege pe deplin beneficiile unei diete sănătoase pentru piele, medicina tradițională susține că pielea grasă este înrăutățită consumând o dietă bogată în alimente grase, fast food.

În plus, trecerea la legumele verzi, cu frunze, fructele, nucile și cerealele integrale vă pot da pielea hrana necesară pentru a rămâne sănătoasă și frumoasă.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto