Cristina Spătar a împlinit 51 de ani, vârstă la care ridurile nu mai pot fi estompate decât cu toxina botulinică, neurotoxina care a schimbat viețile a milioane de femei. Solista este prietenă bună cu unul dintre cei mai cunoscuți esteticieni din Râmnicu Vâlcea, Grigorie Laura, medic specialist chirurgie și estetică facială, așa că face naveta săptămânal pentru diverse tratamente faciale sau injecții cu botox.

Cristina Spătar și Grigorie Laura, medic specialist chirurgie și estetică facialăSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Cristina Spătar recunoaște că apelează la botox

“O iubesc pe doamna dr. Grigorie Laura din Râmnicu Vâlcea. Este prietena mea, care are grijă de mine și de look-ul meu. Sunt foarte încântată de faptul că am cunoscut-o și că ne-am întâlnit, pentru că am mare încredere în ea. E suficient doar să trec pragul cabinetului ei pentru că știu că sunt pe mâini bune! Se uită la mine și nici nu trebuie să-i spun ce vreau să fac.

Ca orice femeie care își dorește să se mențină și să arate bine, apelez la diverse tratamente faciale, injecții cu botox și ador să am mereu o imagine impecabilă. Așa că îi mulțumesc pe această cale doamnei doctor Grigorie Laura, pentru că are mereu grijă de mine!”, ne-a spus Cristina Spătar.

După un Revelion petrecut în Bucovina, unde bucatele tradiționale au fost din abundență, artista este decisă acum să pună lacăt pe frigider și să acorde atenție și procedurilor corporale, nu doar celor faciale.

Cum acționează toxina botulinică

Cine s-ar fi gândit că o toxină poate face bine la sănătate?! Dar iată că o proteină, rezultată din bacteria Clostridium botulinum, face minuni. Se numește toxină botulinică și acționează asupra mușchilor, paralizându-i! Există șapte tipuri de toxină botulinică, însă, dintre toate acestea, doar tipurile A și B sunt utilizate, fiind cunoscute sub numele de Botox și Myobloc.

Toxina este produsă de Clostridium botulinum, care în trecut era deosebit de periculoasă prin intoxicații alimentare. În prezent este folosit în diluții mari în medicină, ca medicament relaxant muscular.

Citește și: INTERVIU Monica Dima, medic specialist dermatovenerolog, despre îngrijirea pielii după 40 de ani. Mituri și adevăruri

Citește și: Cinci reguli pe care trebuie să le urmezi pentru a scăpa de celulită. Nu totul stă doar în sport sau dietă!