Specialiștii ne recomandă mereu să exersăm cât mai mult, astfel încât să ajungem să folosim cu îndemânare produsele destinate conturării privirii. De cele mai multe ori însă renunțăm la acest artificiu de machiaj în favoarea unor trucuri mai simple și care, e drept, nu sunt atât de spectaculoase. Dar de ce ne este, de fapt, frică?

Conturul de ochi cu creionul dermatograf

Alege-l, când vrei să optezi pentru o variantă mai ușoară de conturare a privire. Partea bună a creionului dermatograf este că poate fi corectat ușor, nu necesită o precizie atât de mare, în plus, este perfect pentru realizarea machiajelor discrete, de zi. Seara, este suficient să accentuezi dunga creată, pentru un machiaj cu un impact mai mare. Pentru machiaje de zi, folosește creionul maro, care este mult mai natural, sau optează pentru o culoare mai veselă, care să-ți lumineze privirea.

Creioanele Kajal

Acestea sunt realizate din ingrediente naturale, care nu afectează, în nici un fel, sănătatea ochilor. Cu toate acestea, nu sunt întotdeauna prima opțiune pentru că aplicarea lor este puțin mai dificilă

– pigmenții tind să se întindă pe piele – , însă, e drept, după aplicare, au o rezistență foarte bună. Se recomandă a fi aplicate pe linia lacrimală, însă nu este o regulă.

Creionul Kohl

Este folosit, de regulă, pentru realizarea machiajului de tip ”smokey eye”. Este o combinație de ceară și pigmenți care se aplică mai uniform decât creionul Kajal și care, de asemenea, este rezistent. Folosește-l atunci când îți dorești un machiaj de seară cât mai intens.

Tușul, pentru profesioniste?

Poți face mai lină trecerea de la creionul dermatograf spre tuș sau gel aplicând tușul peste linia realizată cu dermatograful. Da, folosirea tușului este dificilă, însă rezultatele sunt mult mai precise și oferă eleganță machiajului.

Iată câțiva pași care te vor ajuta să ajungi la rezultatul dorit

Întinde creionul și subliniază linia genelor, doar jumătate de pleoapă, mai exact partea exterioară. Aplică creionul/eyelinerul puțin circular, urmând forma pleoapelor, pentru a crea iluzia unui ochi rotund. Cu un fard maro închis, subliniază pliul ochiului, pentru a da profunzime acestuia. Folosește un eyeliner alb pentru pleoapa inferioară. Corectează conturul trasat imperfect cu un fard închis, prin sublinierea și netezirea liniei cu o pensulă angulară.

Sursa foto:Shutterstock