În sfârșit ai timp din belșug, ești în vacanță, relaxată, la malul mării. Ce-ar fi să încerci diverse coafuri care te vor face să arăți altfel în fiecare zi? Nu uita, în orice zi petrecută la mare, ai nevoie și de un spray pentru păr cu protecție solară!

Coafuri pentru plajă – Bucle lejere

Coafuri pentru plajă. Vacanță la malul mării

Dacă ai părul ușor ondulat, poți obține așa numitele beach waves doar dacă ieși din apa mării și lași părul să se usuce la soare. Acest procedeu însă nu este recomandat pentru sănătatea podoabei capilare, deoarece părul va deveni aspru și uscat, iar vârfurile se vor deteriora. Așa că îți propunem varianta clasică în care să folosești ondulatorul, fără să insiști timp îndelungat pe fiecare porțiune de păr. Aplică înainte și un produs de protecție termică.

Păr perfect drept

Coafuri pentru plajă. Vacanță la malul mării

Pentru a apărea pe plajă cu părul perfect întins, ai nevoie de pregătiri, mai ales dacă obișnuiești să nu folosești cască de protecție atunci când intri în apă. Așadar, pentru a scoate sarea din păr, folosește un șampon delicat, apoi balsam și, de preferat și o mască de păr care să ofere hidratare și hrănire. Usucă apoi părul și întinde-l cu peria rotativă. Încearcă să nu abuzezi de placa de păr, mai ales vara, când părul poate deveni uscat din cauza vântului și a soarelui puternic.

Coafuri pentru plajă – Prins în vârful capului

Coafuri pentru plajă. Vacanță la malul mării

Dacă ai părul ondulat sau creț, alege să-l prinzi lejer, în vârful capului, lăsând câteva șuvițe rebele. Atenție să nu-l prinzi foarte strâns, deoarece firul de păr se poate rupe mai ușor. De asemenea, tot din același motiv, evită să-l prinzi cu un elastic care are și părți metalice. Pentru ca buclele să arate bine, nu folosi peria, ci un pieptene cu dinți foarte rari, iar la final aplică un fixativ cu fixare ușoară, pentru o coafură care să reziste toată ziua.

Citește și – Trucuri să nu ți se mai îngrașe părul vara

Coc lejer de balerină

Coafuri pentru plajă. Vacanță la malul mării

Pentru zilele în care vrei să te bronzezi perfect, fără nicio urmă, optează să-ți prinzi părul într-un coc lejer. Piaptănă părul cu capul în jos, apoi prinde-l în vârful capului într-o coadă și răsucește. Mai ai și opțiunea să folosești un burete special. Îți prinzi părul într-o coadă pe care o bagi prin burete și răsucești de la vârfuri spre rădăcină. Folosește agrafe pentru a-l fixa. La final aplică spray cu factor de protecție solară.

Coadă de cal

Coafuri pentru plajă. Vacanță la malul mării

Pare foarte simplu de realizat, dar probabil nu o dată ți s-a întâmplat ca părul să nu fie perfect întins și prins și să fii nevoită să încerci de câteva ori până să-ți iasă cum trebuie. Un truc foarte simplu este să piepteni părul cu capul în jos, până este perfect descurcat și drept. Apoi să-l aduni în vârful capului și să-l prinzi cu un elastic. Pentru a camufla elasticul, înfășoară o șuviță de păr în jurul lui. Vei da o notă mai elegantă.

Foto: 123rf

Citește și – Bretonul, una dintre tunsorile anului 2018