După 50 de ani, părul își pierde elasticitatea, suplețea, devine mai uscat, firul mai subțire, așa că adesea devine o provocare să găsești coafura perfectă. De asemenea, culoarea părului trebuie întreținută, iar tunsoarea aleasă trebuie să-ți pună în evidență trăsăturile. Iată câteva idei de coafuri potrivite dacă ai peste 50 de ani.

Păr drept, cu volum

Dacă ai părul sănătos, nu cade, nu este fragil, uscat sau despicat la vârfuri, îl poți lăsa să crească puțin peste nivelul umerilor. Bucură-te de aspectul lui, îngrijește-l cu produse specifice și coafează-l fără a-l încărca. Volumul îl obții fie atunci când îți usuci părul, fie cu produse de stilizare. Pentru a păstra sănătatea firului de păr, specialiștii recomandă uleiul (de argan, migdale sau cocos) pe care îl aplici pe vârfuri. Astfel, vei preveni și despicarea acestora.

Bob scurt, asimetric

Coafuri după 50 de ani. Pe care o preferi?

Este o tunsoare elegantă, ușor de aranjat și de întreținut. Tăiat în mai multe trepte, asimetrice, părul va avea volum și va putea fi coafat schimbând cărarea în funcție de cum dorești. Alege această coafură dacă ai linia gâtului și a umerilor frumoase, deoarece acestea vor fi puse în evidență. În privința produselor de stilizare, ai nevoie de un spray fixativ cu fixare medie, care să țină în frâu eventualele fire de păr rebele. Îl aplici la final, când coafura este gata.

Citește și – Cum te tunzi dacă ai părul subțire?

Coafuri după 50 de ani – Onduleuri lejere

Coafuri după 50 de ani. Pe care o preferi?

Cine spune că după 50 de ani nu poți fi creativă și să-ți faci onduleuri? Atenție doar la modul de realizare și la forma acestora. Uită de onduleurile bine definite și alege unele lejere, pe care le poți face foarte ușor fie cu peria, fie cu un ondulator. Îți vor da un aer tineresc, iar părul va avea volum fără mari eforturi. Atenție dacă folosești ondulatorul, obligatoriu, înainte, să aplici pe păr un produs cu protecție termică. Vei preveni degradarea și uscarea accentuată a părului. Este una dintre cele mai frumoase coafuri după 50 de ani.

Coafură în stil masculin

Coafuri după 50 de ani. Pe care o preferi?

Dacă nu acum, când? Ai văzut cât de expresive și de frumoase sunt femeile cu părul foarte scurt? Mai ales dacă ai părul rar, cu firul subțire, poți încerca această tunsoare în stil masculin. Pe de o parte vei reuși să-l aranjezi în mai multe feluri cu puțină spumă de păr sau ceară, iar pe de alta, cu unele tratamente, părul se va regenera și deveni mai bogat. Când alegi aceste coafuri, conturează-ți ochii și sprâncenele, pentru un plus de feminitate.

Bob mediu, simetric

Coafuri după 50 de ani. Pe care o preferi?

Este una dintre cele mai întâlnite coafuri recomandate de stiliști femeilor peste 50 de ani. De ce? Se întreține ușor, fiind până la baza umerilor, poți să-ți schimbi ușor cărarea – de pe o parte pe alta sau chiar pe mijloc – îți pune în evidență trăsăturile și se potrivește celor mai multe fizionomii. În plus, părul tăiat un pic mai scurt la spate, în trepte, va da senzația de mai mult volum. Poți întinde părul, să fie perfect drept, sau îi poți oferi volum, în funcție de dispoziția ta.

Foto: Shutterstock

Citește și – Cum să te tunzi în funcție de tipul tău de păr