Atunci când alegi o tunsoare sau o coafură, este important să ții cont de forma feței. Constantin Ilie, stilist Wella Professionals, recomandă ca, în cazul în care ai fața ascuțită, bărbia să fie umplută prin coafură astfel încât să se creeze un oval perfect. „Nu trebuie să se vadă vârful triunghiului care este reprezentat de bărbie. Persoanele cu fața ascuțită sunt în general mai slabe. Și tocmai de aceea formele de bob, liniile foarte drepte și mai lungi în față decât cele din spate, corectează foarte bine”, spune stilistul. De asemenea, în cazul persoanelor cu fața pătrată, părul trebuie să fie filat și franjurat.

În afară de forma feței de care trebuie să ții cont pentru tunsoare, este recomandat să alegi și coafuri care te pot întineri și cu 10 ani. Iată câteva recomandări.

Coada împletită

Coafuri care te întineresc

Pentru a arăta foarte bine, părul lung trebuie întreținut cu multă atenție, iar vârfurile tăiate la câteva luni. În plus, ai nevoie de măști de păr și produse de stilizare specifice. Când nu ai timp să-l aranjezi impecabil, alege o coadă împletită. O poți lăsa pe o parte sau o poți prinde ca o coroniță. Încearcă diferite împletituri, de la una simplă până la cea dublă sau răsucită. Îți vor da un aer tineresc și te vei simți din nou ca o puștoaică.

Bretonul pe o parte

Coafuri care te întineresc

Dacă ai riduri sau linii fine pe frunte, bretonul îți poate veni în ajutor pentru a le masca. Înainte de a te hotărî să-ți faci breton, ia în calcul că acesta este destul de greu de întreținut. Pentru a arăta mai tânără, nu alege un breton drept, care poate să te îmbătrânească. Optează pentru breton lung, pe o parte sau, dacă nu vrei să-ți tai părul, poți încerca să aduci o șuviță peste frunte pe care să o prinzi cu o agrafă și să creezi un breton fals.

Bob mediu

Coafuri care te întineresc

Bobul rămâne coafura care poate șterge ani de pe chipul oricărei femei. Marele avantaj al acesteia este că te faci să pari mai slabă. Fața pare alungită, pomeții sunt puși în evidență, iar anii dispar fără să-ți dai seama. Ai grijă să nu alegi un bob lung, ci unul mediu, în care lungimea părului să ajungă puțin peste nivelul bărbiei. Este o coafură care are nevoie de întreținere atentă. Părul trebuie să fie perfect drept, pentru a se vedea treptele tunsorii.

Citește și – Căderea părului – cauze și trucuri de urmat pentru a scăpa de această problemă

Buclele lejere simetrice

Coafuri care te întineresc

Buclele sunt adesea asociate cu tinerețea, așa că nu dai greș cu acest tip de coafură. Alege buclele lejere, nu cele perfect stilizate, rotunde, în stilul retro. Cele care te întineresc au aspectul de păr ușor dezordonat, dar, de fapt, sunt atent fixate cu produse de stilizare. Poți alege acest tip de coafură atât dacă ai părul mediu, cât și lung. Atenție doar ca buclele să fie simetrice, pentru a-ți încadra bine fața și pentru ca trăsăturile tale să nu mai pară aspre.

Cărare pe o parte

Coafuri care te întineresc

Dacă îți place să-ți faci cărarea pe mijloc, uită de acest obicei în cazul în care dorești să arăți mai tânără. Cărarea pe mijloc asprește trăsăturile și este potrivită mai degrabă adolescentelor. În schimb, cărarea într-o parte este unul dintre trucurile cele mai cunoscute grație căruia oamenii cu greu îți vor ghici vârsta. Piaptănă părul, apoi aplică fixativ și realizează o coafură  cu volum, care-ți va da un aer tineresc și va ascunde micile imperfecțiuni ale feței.

Foto: Shutterstock, 123rf

Citește și – Îngrijirea părului – cele mai bune sfaturi de la specialiști