Dacă vrei ca textura părului să rămână neschimbată pe parcursul zilei – mai ales dacă ai ales să-l îndrepți sau să-l ondulezi ușor – este foarte important să-l usuci complet. De regulă, avem tendința de a-l usuca în proporție de 85%, ceea ce este în regulă în zilele de vară, însă nu și atunci când afară este umezeală.  Nu ieși imediat din casă. Aplică un pordus anti-frizz și așteaptă câteva minute, până când produsul este absorbit în întregime.

Alte trucuri

– În locul hainelor impermeabile, cu glugă, optează pentru umbrelă, astfel încât să nu presezi părul care își va pierde imediat din volum.

– Împletiturile sunt întotdeauna o soluție la îndemână pentru a face față cu brio vremii capricioase.

– Dacă însă o astfel de coafură nu ți se pare potrivită, optează pentru un coc prins lejer și aplică un spray fixativ, astfel încât firele rebele să nu iasă la suprafață.

Recomandarea specialistului

Arabella Zadic, trainer The Studio și membru în echipa Wella Professionals, explică: „Părul uscat, lipsit de hidratare, tinde să absoarbă apa din aer. Deși coafat, când intră în contact cu umiditatea din atmosferă, se umflă și își pierde forma dată. Pentru a preîntâmpina acest lucru, părul are nevoie de susținerea oferită de produse cu efect de stabilizare și hidratare a firului. Din punct de vedere al stylingului, este nevoie de o spumă și un fixativ ce oferă protecție împotriva căldurii și a umidității.

 

Copyright: deklofenak / 123RF Stock Photo