De ani buni ne tot lovim de ele, de aceste clișee. Le-am auzit în familie, din gura bunicii, în vizită la mătuși, la vecina de deasupra. Am crescut cu clișee și le cărăm după noi fără să ne mai dăm seama cu adevărat de existența lor. Clișeele care ne complică inutil viața. Gândește-te la modul cum te raportezi la modă și la ce se poartă și abia atunci vei vedea care sunt ideile preconcepute după care te-ai ghidat toți anii.
Exemplele cele mai mai uzuale sunt legate de culorile hainelor. Negru înseamnă doliu, rozul e de fetiță de grădiniță, kaki-ul e de militari, bleumarinul se asociază cu salopeta muncitorească, galben înseamnă gelozie, roșu e mult prea îndrăzneț, movul e…. neindicat, iar galeria culorilor poate continua la nesfârșit. Fiecare culoare având o contraindicație. Ai idee cât e de greșit să ai în subconștient aceste cutume strecurate subliminal de anturaj din lipsă de informație?
Un alt clișeu este legat de raportarea la eticheta femeii căsătorite și începe cu: nu se cade…
Nu se cade să mai porți fuste scurte după ce te-ai măritat și ai copii.
Nu se cade să porți spatele gol, femeie serioasă fiind.
Nu se cade să porți jeanși mulați pe coapse dacă nu mai ești adolescentă.
Nu se cade să porți haine transparente.
Nu se cade să ieși în evidență în fața unui public oarecare sau a unei audiențe prin vestimentație mult prea originală.
De fapt, după o anumită vârstă nu se cade să fii originală.
Urmează invariabilul: nu se asortează… Aici fiecare a înmagazinat detalii tehnice în funcție de conjuctură.
Vrei să-ți construiești propriul stil care să te reprezinte pe tine și nu anumite reguli arbitrare și perimate? Renunță la sfaturile de modă în care nu crezi. Activează-ți simțul estetic și ai încredere în tine. Alege să porți ce-ți place și ce te face să te simți fabulos.
Sursa foto:123rf.com