Realitateaeste însă că în fața oglinzii rar avem și timpul, și produsele necesare pentru a construi un machiaj de revistă. Și atunci, vine fireasca întrebare: chiar am nevoie de o bază de machiaj?
Da, categoric, spun specialiștii în make-up, pentru că baza de machiaj sau primerul, această cremă cu o consistență ușoară, aplicată după crema de zi și înaintea oricărui produs de machiaj, este mai mult decât îi spune numele.

1. Dacă folosești un fond de ten lichid aplicat direct pe piele, vei observa că tenul nu este întotdeauna uniform, așa cum ți-ai dori. Baza de machiaj ajută la micșorarea porilor, astfel încât efectul final este unul de piele impecabilă.

2. În același timp, având o textură foarte fină, și pielea va deveni la fel de netedă și plăcută la atingere.

3. Baza de machiaj nu provoacă, de obicei, alergii, așa că poate fi folosită cu încredere.

4. Cel mai important punct, baza de machiaj asigură rezistență machiajului, întrucât absoarbe excesul de sebum, și astfel împiedică dispariția machiajului de pe chip după doar câteva ore.

5. Folosind primerul special conceput pentru zona pleoapelor, poți fi sigură că fardul de ochi, indiferent de textura acestuia, va rezista mult mai mult timp.

Sursa foto:123rf.com