Fiecare zonă a corpului are nevoie de o îngrijire specifică, chiar și cele peste care trecem repede: pielea din jurul coatelor și a genunchilor este foarte uscată, iar uneori mai închisă la culoare, pielea tălpilor se îngroașă și, în cazuri extreme, începe să se crape. Cât despre cea a gâtului și decolteului, aceasta se ridează mai repede.

Coatele și genunchii

Dacă observi că loțiunea de corp pe care o folosești nu face față uscăciunii din zona coatelor și a genunchilor, caută un produs mai gras, care să emolieze zona respectivă. Uleiul de măsline înmoaie și hidratează bine pielea, mai ales aplicat după ce ai curățat zona cu o pilă. Poți folosi și gelul de Aloe Vera, obținut din frunze proaspăt tăiate. Aplică-l direct pe piele, iar după ce este absorbit complet în piele, clătește.

Diferențe de culoare

Dacă pielea din jurul coatelor și a genunchilor este mai închisă la culoare, înseamnă că nu a fost exfoliată suficient (sau deloc), iar stratul de celule moarte de la suprafața pielii s-a îngroșat.
Amestecă zeama de la o lămâie cu o linguriță de miere, apoi pune pasta rezultă peste zonele cu probleme, lăsând-o așa circa 20 de minute. Dacă observi urme de roșeață și iritații persistente în zona coatelor, nu amâna programarea la medic, întrucât poate fi vorba de o afecțiune a pielii care are nevoie de un tratament special.

Pielea gâtului și a decolteului

Dacă pielea feței are parte de un tratament preferențial, nu același lucru se poate spune despre gât și decolteu. Când vrei să faci o schimbare la acest capitol, aplică o cremă hidratantă (cea pe care o folosești pentru față este foarte bună). Aplic-o prin mișcări ușoare, ascendente, de la baza pieptului spre bărbie. Spre deosebire de pielea feței, cea din zona gâtului nu are parte de aceeași
susținere musculară, motiv pentru care semnele înaintării în vârstă devin vizibile mai repede.

Tălpile

Sunt cele care duc tot greul și care, de cele mai multe ori, au parte de o atenție mai mare doar în lunile de vară. Nimeni nu își dorește ca prin sandale să se observe pielea îngroșată sau crăpată, prin urmare, unul dintre cei mai importanți pași este curățarea săptămânală cu o pilă dintr-un material mai dur (dar care îndepărtează pielea prin tocire, nu prin tăiere) sau o piatră ponce.
Pentru a fi eficientă, este important să o folosești pe pielea uscată. Următorul pas este aplicarea unei creme grase, pe care o masezi până intră în piele.

Copyright: gubcio / 123RF Stock Photo