Factorii importanți care duc la apariția celulitei sunt lipsa activității fizice și alimentația incorectă. Lor și se adaugă stresul și dezechilibrele hormonale care apar în diverse etape ale vieții.

Înainte de a testa câteva tratamente cu ingrediente naturale pe care le poți face acasă, ia în calcul să-ți schimbi și stilul de viață. Nu ai timp să faci sport? Mergi pe jos cât mai mult, de fiecare dată când ai ocazia. Renunță la zahăr, înlocuiește-l cu fructe, uită de grăsimi, mezeluri, cartofi prăjiți și băuturi carbogazoase. Nu poți renunța cu totul la cele de mai sus? Încearcă să le reduci! În combinație cu masaj și alte tratamente, vei vedea primele rezultate după două săptămâni.

Împachetări cu argilă

Ai nevoie de o cană cu argilă și apă caldă, care, amestecate, să formeze o pastă de consistență cremoasă.  Adaugă câteva picături de ulei de lavandă sau ulei de măsline și aplică pe zonele afectate de celulită. Înfășoară cu folie de plastic jumătate de oră, apoi spală-te cu apă călduță. O altă combinație este să amesteci argila cu zeamă de lămâie și ulei de măsline și să repeți aceiași pași ca mai înainte.

Tratament anticelulitic cu miere

Mierea se află printre cele mai eficiente produse naturale care te pot ajuta să scapi de celulită. Masează cu miere zonele cu celulită de două ori pe zi, cu mișcări circulare, vreme de 10-15 minute, apoi spală-te. De asemenea, poți combina mierea cu scorțișoară și apoi să masezi puternic zonele afectate de celulită. Înfășori zonele în folie de plastic, iar după jumătate de oră te speli cu apă caldă, nu foarte fierbinte. Repeți această procedură de două ori pe săptămână.

Masaj anticelulitic cu zaț de cafea

Zațul de cafea este printre cele mai populare remedii naturale anticelulitice. Dacă nu l-ai încercat, trebuie să-l treci pe listă. Amestecă o cană cu zaț de cafea cu o ceașcă cu ulei de măsline și 3-4 linguri cu sare. Aplică această cremă pe zonele cu celulită, pe picioare cu mișcări ascendente, iar pe abdomen, posterior și șolduri cu mișcări circulare. Masează puternic, iar dacă ai timp, poți înfășura zonele cu folie de plastic pentru 15 minute. La final, spală-te cu apă călduță și aplică o cremă de corp hidratantă.

Remediu anticelulitic cu sare de mare

Ai nevoie de o cană cu sare de mare, o ceașcă cu ulei de măsline și jumătate de ceașcă cu apă. Amestecă-le și aplică pasta formată pe zonele cu celulită. Masează câteva minute și apoi fă duș cu apă caldă. Uleiul de măsline din această cremă îți va lăsa pielea catifelată, iar sarea de mare va activa circulația.

Citește și – Top 25 cele mai bune alimente care combat celulita

Dușurile calde-reci

„O metodă eficientă de a combate celulita este reprezentată de alternanța dușurilor calde-reci. Oscilaţia de temperatură a apei stimulează circulaţia periferică și oxigenează ţesutul. Prin urmare, tonifică zona şi redă supleţea pielii”, spune Diana Marandiuc, trainer Naturys România

Combate celulita! Alege produse pe bază de cafeină!

Specialiștii spun că gelurile și cremele pe bază de cafeină sunt cele mai eficiente în tratarea celulitei. Cafeina acționează prin stimularea descompunerii grăsimilor și are capacitatea de a penetra bariera pielii. Orice cremă trebuie aplicată cu regularitate, în fiecare seară, după duș. Se masează zonele afectate de celulită timp de minimum 10 minute. Înainte de a folosi orice produs nou, testează-l pe o suprafață mică a corpului.

Cum se face masajul anticelulitic?

Dacă celulita este vizibilă, ai nevoie de un masaj ferm, cu mișcări specifice. Masează picioarele de jos în sus, apăsând destul de puternic pentru a stimula circulația și sistemul limfatic. Pentru celulita de pe burtă, apucă o porțiune mare de piele cu ambele mâini și trage în direcții opuse. În cazul coapselor și șoldurilor, strângi pielea prin răsucire. Atenție! Chiar dacă masajul anticelulitic nu este unul de relaxare, nu trebuie să exagerezi cu mișcări foarte dure, care pot lăsa urme pe piele.

Foto: 123rf

Citește și – Ce să mănânci ca să scapi de celulita de pe coapse și de pe picioare