Aplică zilnic o cremă de mâini!

Astfel, vei reuși să ai atât mâinile, cât și unghiile hidratate și sănătoase. Există și creme pentru unghii, dar, dacă nu ai un astfel de produs, apelează cu încredere la crema de mâini.

Ulei de măsline pentru unghii cu tendință de rupere

Uleiul de măsline este un bun aliat pentru a rezolva această problemă. Pune mâinile într-o ceașcă cu ulei de măsline și lasă-le pentru minimum 10 minute. Repetă această procedură în fiecare seară, până vezi primele rezultate.

Usturoi direct pe unghii

Ai unghii fragile, care se exfoliază? Usturoiul își este de mare ajutor. Aplică-l direct pe unghii sau amestecă-l în lacul de unghii pentru un tratament mai bun și de durată.

Nu tăia cuticulele!

Cuticulele acționează ca o barieră naturală pentru a proteja unghiile în fața bacteriilor. De aceea, dacă le tai, pot apărea infecții sau inflamații. Cel mai bine, folosește un ulei de cuticule și un bețișor special cu care le împingi.

Nu apela în exces la manichiura profesională!

Vrei o manichiură perfectă, ca în reclame, însă folosirea îndelungată a produselor profesionale poate duce la fragilizarea unghiilor, din cauza expunerii la ingrediente chimice. Din când în când, lasă-le naturale, fără să mai folosești lacul de unghii.

Citește și – Trucuri simple și utile pentru o manichiură frumoasă!

Evită să te speli în exces pe mâini!

Dacă spălarea frecventă a mâinilor ne permite să eliminăm bacteriile și să prevenim apariția unor boli, pentru unghii nu este deloc benefic, deoarece, dacă se face în exces, duce la uscarea acestora.

Evită contactul cu produse de curățenie!

Când faci curățenie, e foarte important să eviți contactul mâinilor cu produse chimice, inclusiv c detergentul de rufe sau de vase. Cel mai bine este să folosești mănuși menajere.

Foto: 123rf

Citește și – Unghii lungi și rezistente? Iată câteva remedii naturiste de încercat acasă