Mascara

Vrei ca genele să arate perfect, de aceea aplici cât mai multe straturi de mascara, iar la final acestea se lipesc între ele și nu arată deloc cum ți-ai dori.

Corect: Pentru un efect de alungire și curbare, mascara se aplică de la baza genelor, în zigzag, până la vârfuri. Sunt suficiente două straturi de mascara.

Fardul de pleoape

Știi că hidratarea e importantă, așa că folosești din abundență crema pentru conturul ochilor și pe pleoape.

Corect: Înainte de a aplica fardul de pleoape folosește o bază pentru machiaj, iar înainte de aceasta, evită să folosești orice cremă, deoarece efectul este că fardul se va strânge în pliul pleoapei.

Anticearcăn

Aplici o nuanță mult prea deschisă față de nuanța fondului de ten, așa că zona de sub ochi arată nenatural.

Corect: Nuanța anticearcănului ar trebui să fie cu un ton mai deschisă decât cea a fondului de ten. Orice altă alegere îți poate strica machiajul.

Culori prea închise

Alegi un machiaj smokey-eyes în timpul zilei. Culorile închise aplicate în machiajul ochilor în timpul zilei pot avea efectul invers față de cel pe care-l aștepți și te vor îmbătrâni.

Corect: Pentru zi, alege nuanțe deschise în machiajul ochilor. Pastelurile sunt potrivite primăvara. Ele îți vor oferi un look luminos, proaspăt, perfect pentru zilele însorite.

Citește și – Machiajul ochilor. Cum te demachiezi corect? 

Contur exagerat

Îți place negrul la ochi și îl folosești din bleșug pentru a contura ochii, indiferent de momentul zilei.

Corect: Trasează doar o linie subțire de contur, la baza genelor, aproape invizibilă și nu încărca pleoapa. Astfel, vei obține un contur discret al ochilor, potrivit atât pentru zi, cât și pentru seară.

Farduri de pleoape strălucitoare ziua

Aplici farduri de pleoape strălucitoare și nu înțelegi de ce pleoapele au aspect ridat, iar fardul se strâng în pliu.

Corect: Alege farduri de pleoape mate în timpul zilei, deoarece zilele însorite sunt cele mai bune prietene pentru tonusul tău, dar nu și pentru pielea ta care are tendința de a transpira. În plus, fardurile strălucitoare trebuie aplicate doar dacă pleoapele tale sunt perfecte și nu au nici cel mai fin rid.

Foto: 123rf

Citește și – Fondul de ten. Cum alegi culoarea? Cum îl aplici corect? Ce faci să reziste mai mult?