Este posibil să fi folosit incorect fondul de ten. Există greșeli pe care multe femei le fac fără să-și dea seama! Iată câteva dintre cele mai întâlnite!

Alegi greșit culoarea!

Este cea mai întâlnită greșeală din cauza căreia tenul nu arată natural. Chiar și un singur ton mai închis sau mai deschis contează. De ce se întâmplă? Pentru că majoritatea femeilor testează produsul pe încheietura mâinii. Corect este să testezi nuanța pe gât, sub linia mandibulei.

Folosești o cantitate prea mare!

Ține minte! Contează calitatea, nu cantitatea! Dacă aplici mult fond de ten, nu înseamnă că vei acoperi mai bine imperfecțiunile. Din contră, e posibil ca după nici o oră de când ai plecat de acasă, să observi cum fondul de ten se strânge pe față. Cantitatea corectă este cam cât două boabe de mazăre. Important este să-l întinzi uniform pe toată fața.

Nu aplici bine fondul de ten!

Poți aplica fondul de ten cu pensula, cu un burețel de machiaj sau cu mâna. Ține cont de câteva reguli, indiferent de varianta aleasă. Pensula trebuie să fie de bună calitate, pentru a nu-ți rămâne urme pe față, mâna trebuie să fie curată și să aplici fondul de ten precum o cremă. Cel mai simplu este să folosești un burete „beauty blender”, cu ajutorul căruia îl  vei întinde uniform și cu risc foarte mic de a greși.

Nu aplici produsele de machiaj în ordinea corectă!

Fondul de ten trebuie aplicat după ce fața a fost curățată bine și ai folosit cremă hidratantă care a intrat perfect în piele. Pentru a afla care e ordinea corectă a aplicării celorlalte produse atunci când te fardezi, citește articolul 10 pași să aplici produsele de machiaj în ordinea corectă.

Foto: Shutterstock