•  Încerci să ascunzi imperfecţiunile folosind fondul de ten

Acesta se foloseşte pentru uniformizarea culorii tenului, dar nu are puterea de a acoperi cearcăne, coşuri sau semnele de la suprafaţa pielii. Înainte de a-l aplica, maschează imperfecţiunile cu produsul potrivit: un anticearcăn şi un corector pentru coşuri.

  • Rimelezi genele de jos

Vei atrage astfel atenţia şi mai mult asupra cearcănelor, ridurilor sau a pungilor de sub ochi. Dacă vrei să pui accentul pe ochi, curbează genele cu un ondulator special, apoi aplică mascara în două straturi succesive, fără să laşi timp de uscare între ele. Evită să le supraîncarci cu rimel pentru că se vor lipi între ele şi vor avea un aspect nenatural.

  • Aplici ruj fără să hidratezi buzele

Pe lângă faptul că nu va arăta bine, rujul va usca şi mai mult buzele. Îngrijeşte-le întotdeauna înainte cu un balsam hrănitor.

  • Foloseşti farduri care nu te avantajează

Fardurile sidefate sau lucioase în nuanţe deschise aplicate în colţul exterior al ochiului accentuează ridurile din această zonă. Foloseşte-le numai pe arcadă şi în colţul interior. Evită fardul de pleoape şi dermatogrful albatru închis dacă ai cearcăne sau punghi sub ochi.

  • Încarci obrajii cu mult fard

Atinge suprafaţa fardului cu peria o singură dată, scutură, apoi aplică puţin mai sus de pomeţi, dinspre interiorul feţei spre tâmplă. Alege-i nuanţa ţinând cont de piele şi de fondul de ten.

Sursa foto: Flickr.com