Există câteva reguli de make-up pe care dacă le respecți te vei bucura de un machiaj impecabil pe durata întregii zile. Fiecare detaliu este important, de la cum aplici mascara, până la ce nuanță au sprâncenele tale. Află cele mai frecvente greșeli de machiaj!

Nu pregătești tenul corespunzător

Pentru ca machiajul să dureze și să aibă un aspect proaspăt, trebuie să ai tenul bine curățat și hidratat. Primul pas este demachierea tenului, dimineața, după ce te-ai trezit. Aplică apoi un pic de apă termală, șterge-o prin tapotare și apoi crema hidratantă specială pentru tipul tău de ten. Las-o să intre bine în piele!

Cele mai frecvente greșeli de machiaj: Aplici prea mult fond de ten

Cele mai frecvente greșeli de machiaj

Chiar dacă ai imperfecțiuni, o cantitate mare de fond de ten nu te va ajuta. Ba, mai mult, la puțin timp după aplicare, este posibil să observi că fondul de ten se va strânge pe față. Dacă vrei un aspect cât mai natural al tenului, nu folosi o cantitate mai mare de două boabe de mazăre. Aplică-l uniform pe toată fața cu ajutorul unui burețel de machiaj sau a unei pensule speciale.

Atenție la sprâncene!

Culoarea sprâncenelor e foarte importantă în armonia feței. Una dintre greșelile frecvente este să ai sprâncenele mult mai închise decât nuanța părului. Din contră, ideal este să fie cu un ton mai deschise decât podoaba capilară. Iar combinația păr vopsit blond, sprâncene negre este una dintre cele mai nereușite.

Cele mai frecvente greșeli de machiaj: Aplici greșit fardul de pleoape

Înainte de a te farda, când aplici crema pentru conturul ochilor, evită zona pleoapelor! Crema aplicată pe pleoape este una dintre greșelile care duc la strângerea fardului în pliu. Iar acest lucru este  destul de greu de corectat pe parcursul zilei, deoarece ar trebui să refaci tot machiajul. De preferat, pentru ca fardul să reziste cât mai mult și să nu se strângă în pliul pleoapei este să aplici o bază de machiaj.

Culoarea nepotrivită a rujului

Cele mai frecvente greșeli de machiaj

Una dintre cele mai întâlnite greșeli de machiaj este să alegi o culoare a rujului nepotrivită cu momentul zilei sau cu forma buzelor tale. Rujul roșu aplicat în prima parte a zilei este în fruntea listei, spun specialiștii în frumusețe. Lasă-l pentru seară, pentru evenimente importante, petreceri și asortează-l cu o ținută elegantă. Dimineața și în timpul zilei folosește culori naturale, cât mai apropiate de nuanța buzelor tale.

Citește și – Creionul de buze: scurt ghid de folosire pentru un contur perfect

Cum folosești corect anticearcănul?

Nu alege o nuanță a anticearcănului prea deschisă față de cea a fondului de ten! Specialiștii recomandă să folosești un anticearcăn cu o nuanță doar cu un ton mai deschisă. Altfel, diferența dintre ele va accentua cearcănele și, în plus, zona de sub ochi nu va arăta natural. Pentru cearcăne vizibile, închise la culoare, alege produse care au nuanțe ce dau în piersică. Întotdeauna aplică anticearcănul după fondul de ten.

Cum aplici corect mascara?

„Dacă genele se lipesc între ele de la mascara, probabil că aplici prea mult și nu cum trebuie. Aplicăm mascara insistând la rădăcină și trăgând de pensulă spre colțul exterior pentru un efect de alungire”, recomandă Alexandra Crăescu, make-up artist.

Foto: 123rf

Citește și – Tendințe în machiaj pentru primăvara 2018