1. Aceleaşi culori, mereu

Ai descoperit o nuanţă de fard care ţi se potriveşte şi ai transformat-o în preferata ta. E foarte bine, însă nu te rezuma doar la aceasta. Alternează folosirea fardurilor cu cea a creioanelor de ochi pentru a realiza machiaje cât mai variate.

2. Când mult înseamnă prea mult

Nu încărca inutil machiajul de zi, din dorinţa de a acoperi cât mai bine urmele de oboseală sau imperfecţiunile. Cu cât te vei strădui să faci acest lucru, cu cât efortul tău va deveni evident. Echilibrul este important şi la acest capitol, de aceea mult mai important este să foloseşti corect produsele care ţi se potrivesc, decât să le foloseşti în cantităţi mari.

3. Fondul de ten, mereu cu probleme

Ai un singur fond de ten pe care îl foloseşti indiferent de anotimp? Dacă iarna trecută ţi se potrivea, pe timpul verii este posibil ca diferenţe de nuanţă să se observe, din cauza bronzului. Cel mai bine, alege acum un fond de ten cu o textură mai lejeră, într-o nuanţă uşor mai închisă.

4. Culoarea rujului

Atunci când foloseşti un ruj este important să îl aplici corect: să nu depăşeşti conturul buzelor sau să realizezi un nou contur impecabil. De obicei, aplicăm rujul în grabă, din câteva mişcări, fără a fi atente la detaliile pe care cu siguranţă cei cu care te întâlneşti le vor observa. Acordă-ţi un minut suplimentar pentru retuşuri.

5. De cât timp ai trusa de machiaj?

Produsele de machiaj au şi ele un termen de valabilitate, pe care adesea îl omitem. Şi totuşi, cel mai bine este ca, atunci când achizionezi un produs, să verifici data de expirare şi să o respecţi.

6. Sprâncele mai groase

Persoanele cu sprâncene subţiri şi le doresc mai groase. Gros nu înseamnă însă şi închis la culoare. Brunetele ar trebui să aleagă un creion sau un fard de sprâncene cu un ton mai deschis la culoare, iar blondele şi şatenele, o nuanţă mai închisă decât cea naturală.

Sursa foto: 123rf.com