Oja sărită de pe unghii

Dă dovadă de neglijență din partea ta. Manichiura e un detaliu care spune multe despre tine, așa că ai mereu grijă să arate bine. Dacă ai ales oja, mai ales cea în culori puternice, asigură-te că manichiura este impecabilă și, la cea mai mică problemă, îndepărteaz-o. Dacă nu obisnuiești să te dai cu ojă, păstrează o manichiură naturală îngrijită, cu unghii curate, cuticule scurte și un lac transparent de întreținere.

 Sprâncene nepensate

Oricât de frumoasă e ținuta ori de reușit machiajul, totul va fi stricat dacă ai uitat să te pensezi. Și dacă te gandești că oricum nu se observă, te înșeli. Firele de păr crescute pe lângă sprâncene se văd imediat, indiferent de machiajul ales. Înainte de a începe să te aranjezi, curăță și hidratează tenul și privește-te atent în oglindă, pentru a face ultimele retușuri: pensează-te, maschează cearcănele, ascunde eventualele pete sau coșuri.

 Păr încărcat cu produse de styling

O coafură la care ai folosit și spumă și fizativ și spray pentru strălucire nu va arată bine în nicio împrejurare. Chiar dacă trebuie să îți aranjezi părul într-un anume fel, rezumă-te pe cât posibil la un singur produs de styling, cel mult două. Lasă-ți părul cât mai natural: buclele să aibă elasticitate, iar cocul (dacă este unul pentu zi) să fie lejer. Pentru o coafură naturală, folosește pe timpul verii un spay cu ingrediente naturale, care să definească fără să încarce.

Ruj aplicat în strat gros

Pentru că se poate întinde, poate ieși din contur sau lăsa urme pe dinți, ceea ce, evident, îți va strica tot lookul. Chiar dacă alegi să pui accentul pe buze cu un ruj îndrăzneț, aplică-l într-un singur strat, folosind o pensulă specială. Puțin fond de ten aplicat înainte pe buze, va da rezistență rujului, în timp ce creionul de contur, aplicat cât mai fin, va împiedica rujul să depășească marginea buzelor. Șterge ușor cu un șervețel partea interioară a buzelor, ca să eviți întinderea rujului pe dinți.

 Călcâie neîngrijite

Înainte să îți iei sandalele, verifică-ți călcâiele – dacă pielea este îngroșată și crăpată, înlocuiește-le cu balerini sau cu sandale cu călcâiul închis până remediezi problema. Îngrijirea presupune o baie locală cu uleiuri naturale care să înmoaie pielea, exfoliere (folosind atât un scrub cât și o piatră ponce) și hidratare intensă cu un produs cu proprietăți de vindecare și catifelare. Dar, ca să obții într-adevăr rezultate, acești pași trebuie făcuți constant, chiar și după rezolvarea problemei.

 Mascara în exces

Încurcă, încarcă și lipește genele, creând un machiaj artificial. Mai multe straturi de mascara nu îți vor aduce volumul mult dorit, ci doar va lipi genele între ele. Aplică două-trei straturi, de la rădăcină spre vârfuri și mișcă ușor periuța în zig-zag. Evită să aplici mascara pe genele de jos, căci scoate în evidență cearcănele sau pungile de sub ochi.

 Prea mult fard de obraz

Blushul trebuie să fie discret, abia sesizabil, trebuie să ofere un look natural, aducând un strop de culoare în obraji. E foarte important să nimerești nuanța potrivită tenului tău, dar și să ai o perie potrivită aplicării acestui produs.  Ca să nu ai un machiaj exagerat, atinge suprafața produsului cu peria de două ori, scutură ușor, apoi aplică dinspre pomete spre tâmplă, făcând o mișcare pe lung, nu pe rotund. Dacă e prea puțin, mai aplică o dată, iar la final îndepărtează surplusul prin tamponare ușoară cu un șervețel curat, uscat.

Sursa foto: Flickr.com