Iată câteva sfaturi de la stiliștii Londa Professional pentru a avea păr disciplinat în timpul iernii.

Atenție când îți alegi șamponul!

Gabriel Ilie, hairstylist Londa Professional, crede că cel mai important pas în rutina ta de îngrijire este alegerea șamponului. „Optează pentru un produs hidratant. De ce? Părul poros are un volum greu de stăpânit, așa că are nevoie de ingrediente care să îl ajute să rețină umiditatea.

Citește și – Trucuri de frumusețe după 50 de ani

Alege un balsam de păr ce conține avocado sau grâu!

Ulterior, te rugăm să nu uiți de hrănirea părului cu balsam, iar dacă poți, o data pe săptămână, folosește un tratament intensiv de hidratare.  Cere sfatul unui stilist și roagă-l să te ajute să alegi un balsam potrivit tipului tău de păr, care conține ingrediente precum uleiul de avocado sau cel din germeni de grâu.

Lasă părul să se usuce în mod natural!

Înainte să îți usuci părul cu un uscător, lasă părul să se usuce în mod natural 80-90%. Uscătorul poate electriza și mai rău părul”, avertizează hairstylistul.

Prea mult aer fierbinte concentrat direct asupra părului îl poate deshidrata. Și asta, mai ales în timpul lunilor de iarnă, când aerul este mai puțin umed. Dacă ai părul ușor ondulat, lasă părul să se usuce natural în proporție de 90%, apoi folosește un uscător pentru a-l usca integral.

Folosește uleiuri naturale ca să nu ți se electrizeze părul!

Nu ezita să te piepteni în mod regulat pentru a ajuta uleiurile naturale să se distribuie pe întreaga suprafață a cuticulei, menținându-ți părul hidratat. În plus, pentru îngrijirea părului uscat, poți folosi un ulei pentru păr. Aplică-l pe vârfuri și ai grijă să nu folosești o cantitate de ulei prea mare. Două – trei picături sunt suficiente.

Foto: 123rf

Citește și – Cum îngrijești corect părul vopsit?