Ne folosim de mâini atât de des, încât e și firesc ca pielea acestora să aibă uneori de suferit. Iar când suferința aceasta este vizibilă – pielea este uscată, crăpată, roșie sau transpiră ușor, e timpul să iei măsurile potrivite. În cartea „Tratamente naturiste în cosmetică”, autorul Eugen Giurgiu prezintă câteva dintre soluțiile celor mai frecvente probleme prezente la nivelul pielii mâinii.

Suc de roșii, pentru mâini catifelate

Unge-le cu suc de roșii, de mai multe ori pe zi, până ce pielea se catifelează.

Mască pentru pielea mâinilor

Ai mâinile crăpate? Folosește ulei de cătină și unge-te pe mâini de două ori pe zi cu un strat subțire, masând ușor. De asemenea, poți folosi o linguriță de rădăcină mărunțită de nalbă (se găsește la farmaciile naturiste) pe care să o pui în 250 ml de apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Ține mâinile în acest lichid 10 minute, de două ori pe zi, apoi unge cu o cremă.

Tratament pentru mâinile roșii

Folosește suc de lămâie după ce te speli pe mâini, o linguriță la 250 ml de apă. La fel de utilă este salvia. Pune o lingură de plantă mărunțită în 250 ml de apă clocotită. După 15 minute, strecoară și tapotează local.

Infuzie pentru mâinile transpirate

Folosește două lingurițe de frunze mărunțite în 250 ml de apă, fierbe timp de 20 de minute, apoi strecoară. Toarnă într-un vas, apoi ține mâinile în infuzia respectivă timp de 10 minute. Același lucru se poate face și cu două lingurițe de coajă mărunțită de stejar. Aceasta ajută la diminuarea secrețiilor deoarece conține mult tanin, care este astringent și strânge porii.

 

Copyright: serezniy / 123RF Stock Photo