Oul este unul dintre cele mai folosite ingrediente în tratamentele naturiste, deoarece conține proteine și vitamina B, cu rol în a oferi o rezistență mai mare părului și în a-l ajuta să crească.

Mască cu gălbenuș de ou, ulei de măsline și miere pentru păr degradat

Atât gălbenușul cât și uleiul de măsline au efecte benefice dacă părul tău este uscat, aspru, degradat de soare sau de vânt.

Ingrediente

  • Un gălbenuș de ou (sau două, dacă ai părul foarte lung)
  • 3 linguri de miere
  • 3 linguri de ulei de măsline

Cum se prepară și se aplică

Bate gălbenușul de ou bine într-un recipient, adaugă uleiul de măsline și amestecă bine. La final, toarnă și mierea și continuă să amesteci ușor, până se formează o pastă omogenă. Aplică pe părul uscat și întinde prin mișcări circulare. După 20 de minute, spală-te pe cap cu apă călduță, apoi cu produsele pe care le folosești în mod obișnuit.

Citește și – 5 coafuri la modă anul acesta pe care le poți face singură, chiar la tine acasă

Mască de păr cu ou, avocado și ulei de cocos

Mască cu ou, avocado și ulei de cocos

Oul oferă strălucire naturală părului, iar uleiurile esențiale din avocado contribuie la sănătatea podoabei tale capilare. Încearcă această mască o dată sau de două ori pe săptămână!

Ingrediente

  • 1 avocado
  • 1 ou
  • 1 lingură de ulei de cocos

Cum se prepară și se aplică

Taie avocado în jumătate și scoate pulpa cu o linguriță. Pune-o într-un bol, pasează, adaugă oul și uleiul de cocos și amestecă până se formează o pastă perfect omogenă. Aplică pe păr și insistă în zona scalpului. Pentru ca tratamentul să fie mai eficient, acoperă capul cu o cască de duș și lasă să acționeze minimum un sfert de oră. Spală-te pe cap cu apă caldă spre fierbinte, apoi aplică șamponul și balsamul pe care le folosești de obicei.

Măști cu ou pentru păr – Tratament pentru creșterea părului

Dacă ai probleme cu creșterea părului, merită să încerci această mască în care oul este un ingredient de bază.

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 1 lingură cu miere
  • 1 ceașcă cu iaurt
  • Suc de lămâie

Cum se prepară și se aplică

Într-un bol din sticlă bate ouăle, apoi toarnă iaurtul și amestecă-le bine până obții un amestec cu spumă. Adaugă mierea și sucul proaspăt de lămâie și continuă să amesteci până când produsele ajung la consistența unei măști. Spală-te pe cap cu șamponul pe care-l folosești de obicei, apoi aplică această mască, de la rădăcini până la vârfuri. Lasă să acționeze 15-20 de minute, apoi clătește din abundență cu apă rece.

Foto: 123rf

Citește și – Măști naturale pentru păr degradat din cauza plăcii