Citește și – Ce este celulita, de ce apare și ce remedii există pentru tratarea acesteia

Pentru a scăpa sau a diminua aspectul de „coajă de portocală” al pielii, ai nevoie de un regim de viață echilibrat, cu sport, mâncare sănătoasă și minimum doi litri de apă pe zi. Însă odată instalată, celulita nu va dispărea fără masaj cu creme sau geluri special concepute pentru această problemă.

Cafeina, recunoscută pentru efectul anticelulitic

Una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de celulită este folosirea cremelor sau a gelurilor pe bază de cafeină, un ingredient activ recunoscut pentru rezultatele bune în tratamentul celulitei.

Cafeina stimulează activitatea lipazei, o enzimă din sucurile digestive care hidratează grăsimile, descompunându-le în glicerină și în acizi grași. Așadar, alege produse cosmetice care conțin acest ingredient și vei vedea primele rezultate la numai o săptămână de la utilizare.

De asemenea, îți recomandăm și un masaj cu zaț de cafea, pe care-l poți face acasă.

Tratament anticelulitic cu zaț de cafea

Cel mai bun ingredient natural care tratează celulita

Ai nevoie de câteva linguri de zaț de cafea cald peste care torni două sau trei lingurițe de ulei de măsline extravirgin (acesta are rolul de a hrăni și catifela pielea). Amesteci bine ingredientele, apoi aplici pe zonele afectate de celulită și masezi energic cu mișcări circulare. Poți folosi o mănușă pentru masaj sau un burete mai aspru. După câteva minute, învelește zonele strâns cu o folie din plastic și lasă să acționeze între 10 și 15 minute, în funcție de cât timp ai la dispoziție. Scoate folia și clătește cu apă caldă. Poți repeta procedura o dată la două – trei zile, dacă ai celulită vizibilă, cu aspect evident de coajă de portocală. Sau o dată pe săptămână, dacă ai celulită de gradul 1.

Foto: Hepta, 123rf

Citește și – Topești 10 kilograme în 10 zile cu dieta cu grapefruit și morcovi