Culorile cearcănelor îți spun de ce boală suferi

Culoarea cenușie a cearcănelor indică existența  anemiei sau  o afecțiune sistemică asociată cu stres și oboseală.

Culoarea albastră este un semn al circulației proaste sau a unor posibile afecțiuni cardiace sau pulmonare.

Cât despre culoarea roșie a cearcănelor, aceasta trădează o vascularizare mare, ce este specifică persoanelor cu hipertensiune arterială.

Citește și: Limonada neagră cu cărbune activ. Cum te ajută și cât este de puternică

 Remedii pentru estomparea cearcănelor

Uleiul de migdale este un ingredient natural extrem de benefic pentru pielea fină din jurul ochilor. Folosit frecvent pentru masajul zonei, va ajuta la reducerea cearcănelor. Puteți adăuga vitamina E pentru un efect și mai rapid. Aplicați-l seara și masați ușor, lăsați să acționeze peste noapte și spălați zona dimineața.

Ca o soluție, Vitamina B3 este foarte bună pentru strălucirea feței și îndepărtarea pungilor de sub ochi și a cearcănelor. De asemenea, Vitamina C este la fel de importantă pentru un ten fără cearcăne și o poți obține dintr-un suc de castravete cu zeamă de lămâie, pe care să îl aplici cu o compresă în zona ochilor, o dată pe săptămână.

Turmericul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care reduc cearcănele. Amestecați două linguri de turmeric cu două de suc de ananas, ca să rezulte o pastă groasă, pe care o puteți aplica pe zona afectată. Lasați să acționeze 10 minute și apoi ștergeți cu o cârpă umedă.

Toate aceste remedii vor funcționa și mai eficient dacă veți dormi suficient, veți evita să frecați foarte mult zona ochilor, veți limita expunerea la soare și vă veți hidrata suficient. O dietă bogată în vitaminele A, C și E, precum și reducerea consumului de tutun și alcool ajută la înlăturarea cearcănelor de sub ochi

Sucul de ananas sau sucul de cartofi cruzi sunt remedii la fel de bune pentru diminuarea cearcănelor. Seara, înainte de culcare, folosește ulei de migdale sau de măsline pentru a hidrata fața și a păstra elasticitatea pielii.

Citește și: