Cauzele apariției cearcănelor nu se opresc la o stare de oboseală ocazională. Ele pot fi și moștenite sau pot indica o dereglare hormonală din organism, situație în care trebuie să te adresezi unui specialist. Dacă cearcănele tale sunt legate de o stare de oboseală accentuată, combinată și cu un dezechilibru alimentar, iată ce schimbări îți recomand.

Proaspăt vs. procesat

Evită, pe cât posibil, mâncărurile procesate, alegând alimente proaspete pe care să le pregătești chiar înainte de a le mânca. Condimentează-le cu turmeric și ghimbir, două ingrediente care acționează direct asupra problemei tale.

Mai puțină sare în mâncare

Înlocuiește sarea obișnuită cu sarea de mare și, în general, evită cantitățile mai mari de sare. După cum poate ai experimentat deja, mâncărurile sărate accentuează surplusul de apă acumulat în țesuturi, precum și în zona din jurul ochilor, punând în evidență și cearcănele.

Fără cearcăne, cu ceai

Ai auzit de atâtea ori această recomandare, încât nici nu mai crezi în beneficiile ei. Și totuși, două plicuri de ceai folosite și lăsate să se răcească, apoi aplicate pe ochi, chiar ajută la decongestionarea ochilor și, ulterior, la reducerea cearcănelor.

Și crema de ochi?

Dacă pe lângă aceste soluții simți nevoia să folosești și crema de ochi, cel puțin ține-o la frigider înainte, astfel încât, în momentul aplicării, să producă un efect de răcorire a zonei respective. Și tot la capitolul răcorire, este atât de importantă hidratarea! Încearcă să bei cantitatea recomandată de apă zilnic, pentru efecte benefice asupra întregului organism.

În timp ce dormi…

Dacă ai observat de curând că zona ochilor este cu probleme, poate că de vină este poziția de somn. Știi deja că atunci când stai întinsă, lichidele se pot acumula în jurul ochilor. Tocmai de aceea, înainte de somn, încearcă să pui mai multe perne una peste alta, astfel încât să ai capul mai ridicat de nivelul corpului.

 

Sursa foto:Shutterstock