Iată cu ce alte ingrediente îl poți combina pentru a te bucura de câteva remedii naturale pentru ten.

Exfoliant din ceai negru, miere și ulei de măsline

Dacă ai tenul lucios, îți recomandăm unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru tenul gras. Un exfoliant pentru față pe care îl poți prepara și folosi o dată pe săptămână. Ai nevoie de două linguri cu ceai negru, o lingură cu miere și o lingură cu ulei de măsline extravirgin. Le mixezi bine, iar amestecul îl aplici e față, masând ușor, cu mișcări circulare. Lași câteva minute și apoi clătești cu apă caldă. Vei observa cum pielea își recapătă prospețimea de îndată.

Ceaiul negru – Unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru tenul gras

Ceaiul negru este un remediu excelent împotriva aspectului lucios al tenului. Iată cu ce-l poți combina pentru a prepara o mască facială pentru tenul gras.

Ingrediente:

  • 3 linguri cu ceai negru
  • 3 picături de suc de lămâie proaspăt
  • 1 lingură de argilă

Mod de preparare și de aplicare:

Amestecă bine toate cele trei ingrediente până formezi o pastă omogenă. Aplică pe față cu o pensulă, evitând zona din jurul ochilor și pe cea din jurul jurii. Relaxează-te și lasă să acționeze un sfert de oră. Apoi clătește cu apă călduță din abundență. Prepară-ți această mască o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de cât de tare lucește tenul tău.

Citește și – Cum să ai mâini catifelate și hidratate în timpul iernii?

Ceai negru împotriva cearcănelor

Combinat cu aloe vera, ceaiul negru are rolul de a reduce cearcănele și ridurile fine din zona ochilor. Antioxidanții din ceaiul negru acționează împotriva ridurilor timpurii, iar gelul de aloe vera reduce inflamația din zona ochilor.

Ingrediente:

  • 1 lingură de ceai negru rece
  • 1 lingură de gel de aloe vera

Cum se prepară și se aplică:

Amestecă ceaiul negru cu gelul de aloe vera  și aplică în zona de sub ochi cu ajutorul unei dischete demachiante. Lasă să acționeze 15 – 20 de minute, apoi îndepărtează cu apă rece. Poți folosi acest tratament de două ori pe zi, pentru a avea rezultate cât mai bune.

Foto: 123rf

Citește și – Măști de față cu miere cu efect antirid. Încearcă-le și tu!