Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări cărora femeile încearcă să le găsească răspunsul în mediul online. Alimentaţia este foarte importantă, desigur, însă doar o cantitate mică din vitaminele conţinute de aceasta ajunge să hrănească pielea, având în vedere că nu reuşim mereu să avem un meniu atât de bogat în vitamine. Aşadar, atunci când alegi o cremă de faţă, ghidează-te după vitaminele conţinute.

Vitamina C

Este una dintre cele mai importante, întrucât susține producția de colagen, element esențial pentru menţinerea fermităţii pielii. În plus, ajută la refacerea pielii expuse la soare. Cel mai bine este să aplică o cremă cu vitamina C dimineaţa, pentru a o proteja de efectele razelor UV.

Vitamina A

S-a dovedit capacitatea vitaminei A (retinolul) de a reduce ridurile şi de a catifela pielea mai aspră. Un astfel foarte important în acest caz este momentul aplicării cremei, şi anume seara, întrucât lumina soarelui tinde să anuleze efectele vitaminei. În acelaşi timp, însă, s-au observat anumite reacţii alergice, precum înroşire şi exfoliere a feţei, deci cel mai bine este să o testezi înainte, pentru a vedea cum reacţionează pielea.

Acizii graşi Omega-3

La fel de importanți sunt acizii grași Omega-3, care îmbunătățesc elasticitatea pielii și ajută la menținerea unui nivel optim de hidratare. Aceştia curăţă pielea care a fost iritată sau roşie, stimulând producţia proprie a organismului de substanţe benefice.

Vitamina E

Se ştie că aceasta asigură strălucire tenului, însă beneficiile nu se opresc aici. Cele mai bune creme de estompare a ridurilor conţin 1 % vitamina E, aşa că verifică lista de ingediente. Aplică o astfel de cremă înainte, dar şi după expunerea la soare, pentru a echilibra balanţa de vitamine din piele.

Copyright: edwardderule / 123RF Stock Photo