De multe ori, felul în care arată părul îți dictează starea de dispoziție pe care o vei avea în ziua respectivă. Învață să-ți cunoști părul și vei ști cum reacționează în perioadele în care ești relaxată sau stresată, sau cum se tranformă când folosești anumite produse.

Tunsoare pentru părul subțire și fin

Este dificil de aranjat și coafat. Îl recunoști ușor pentru că este moale, iar coafurile nu rezistă. Cum îl tunzi? „Acest tip de păr va fi tuns fără o subțiere excesivă, va avea o formă mai plină, cu graduare. Volumul se creează mai mult la ceafă, iar linia de bază va fi mai plină, puternică.În ceea ce privește coafarea părului subțire și fin, dacă este și ondulat, acest lucru ajută la crearea volumului. Poate fi uscat cu difuzorul, folosind câteva produse de styling ușoare, hidratante“, explică hairstylistul Arabella Zadic.

Tunsoare pentru părul ondulat

Este, cel mai adesea, și uscat. În plus, culoarea se mătuiește repede, firele se încurcă des, iar obiceiul de a folosi placa pentru a-l îndrepta îl degradează mai repede.

Cum îl coafezi? Găsește acele produse care se potrivesc tipului tău de păr (hidratante, loțiuni de coafat și creme lejere, sau spumă de coafare foarte ușoară) și un stilist la fel de bun, care să înțeleagă particularitățile părului ondulat.

Tunsoare pentru părul normal

Poți folosi produse de coafare mai multe zile la rând, iar acesta arată ca scos din cutie: este mătăsos, are o strălucire naturală de invidiat și nici nu se încurcă.

Cum îl îngrijești? Folosește produse dedicate tipului tău de păr și urmează o dietă alimentară echilibrată. În rest, bucură-te de toate beneficii unui astfel de păr.

Tunsoare pentru părul gras

De fapt, nu este vorba despre păr, ci despre un scalp cu exces de sebum. Când acesta este în cantitate prea mare (din cauza dereglărilor hormonale, a stresului, a unui dezechilibru alimentar sau poate că e chiar genetic), acesta încarcă părul, lăsându-l fără volum.

Cum ai grijă de el? Părul gras trebuie spălat în fiecare zi, însă cu produse de îngrijire foarte lejere, ușoare și care hidratează, special concepute pentru utilizare zilnică. „Dacă scalpul nu este eliberat constant de excesul de sebum, firele de par vor fi sufocate și de diferitelereziduuri de pe scalp, care, alături de sebum, se vor cimenta la baza firului de păr, iar acest lucru va duce în cele din urmă la căderea părului“, spune Arabella.

 

Copyright: yuriyzhuravov / 123RF Stock Photo