Manichiura cu ojă semipermanentă a apărut ca un concurent serios pentru manichiura cu gel, cel puţin din punctul de vedere al rezistenţei. Dacă este aplicată în mod corect, iar unghiile sunt sănătoase, aceasta poate rezista chiar şi trei săptămâni, fără a le menaja.
În spatele acestui tip de manichiură se află formule speciale ale lacurilor de unghiilor care, în contact cu lumina lămpilor UV folosite, se usucă şi se fixează pe unghie. La finalul manichiurii, unghiile tale sunt perfect uscate, deci nu vei mai avea grija protejării lor.

Plusuri şi minusuri

– Spre deosebire de gel, oja semipermanentă se aplică mai repede şi mai uşor, iar îndepărtarea acesteia este la fel de uşor de realizat, prin aplicarea unor dischete cu dizolvant pe unghie şi împachetarea acestora cu folie de aluminiu. După câteva minute, culoarea este îndepărtată.
Dacă vrei însă unghii mai lungi, manichiura semipermanenta nu ţi se potriveşte: aceasta se aplică pe forma unghiei date în salon, iar creşterea unghiei are loc în mod natural. Se va observa, de altfel, la baza unghiei, cum aceasta creşte, însă poţi aplica un lac de unghii de aceeaşi culoare dacă vrei să prelungeşti durata manichiurii deja create.

– Anul 2015 a fost marcat de o serie de studii controversate şi contradictorii despre efectele nocive pe care le au razele UV emise de lămpile folosite pentru aplicarea ojei semipermanente asupra pielii. Tocmai de aceea, pentru a te proteja de orice pericol, este recomandat să aplici pe mâini o cremă de protecţie solară sau să porţi mănuşi speciale de protecţie, dacă există în dotarea salonului. De asemenea, apelează a serviciile unui salon care foloseşte lămpi cu LED, întrucât acestea reduc considerabil timpul de expunere a mâinilor.

Sursa foto:123rf.com