Dimineața și seara

Dacă în perioadele răcoroase folosești creme cu texturi mai grase, în lunile de vară pielea are nevoie de texturi lejere, al căror prim beneficiu să fie hidratarea. Acest lucru este valabil atât în cazul cremelor de zi, cât și al celor de seară. Așadar, optează pentru combinația dintre o cremă de zi lejeră, un serum care să relaxeze pielea seara și, o dată pe săptămână, o mască facială cu ingrediente care să energizeze tenul. În această categorie intră gelul proaspăt de la Aloe Vera, măștile cu argilă și cele pe bază de fructe de sezon combinate cu un iaurt răcoritor.

Piesa de rezistență

Elementul de noutate (pentru piele) în această perioadă îl constituie crema de protecție solară care trebuie aplicată întotdeauna înaintea cremei de zi. Demachierea rămâne o constantă dimineața și seara, însă optează pentru un demachiant degresant, întrucât pielea tinde să fie mult mai încărcată în această perioadă, din cauza combinației nefaste de praf și umezeală. Chiar dacă folosești sau nu produse de machiaj, demachierea trebuie să fie obligatorie, indiferent de sezon.

Chiar ai nevoie de machiaj?

Vara este cea mai bună perioadă pentru a lăsa pielea să respire în voie, fără a o încărca cu mult machiaj. Dacă respingi din start această idee, cel puțin orientează-te către produse potrivite acestei perioade. Ana Albu, make-up artist, recomandă folosirea produselor rezistente la apă, esențiale vara. De asemenea, „un fond de ten pe bază de silicon rezistă foarte bine chiar și la căldurile din această perioadă. Rujurile mate au mai puțin ulei în compoziție și de aceea rezistă mai mult. Rimelul waterproof poate înlocui rimelul clasic. Atenție însă! Este nevoie de un demachiant special.”

Pielea corpului

Mai expusă ca oricând, pielea corpului trebuie să arate impecabil mereu. Asta nu înseamnă însă că trebuie să exagerezi la capitolul exfoliere. Este suficient ca o dată la zece zile, de preferință cu o seară înainte de epilare, să aplici o cremă-exfoliantă pe pielea proaspăt spălată și zvântată cu prosopul, să masezi produsul pe piele, apoi să clătești.

Copyright: edwardderule / 123RF Stock Photo