Ce șampon folosești dacă ai părul gras

Foarte multe femei care au părul gras îl spală zilnic, dar specialiștii susțin că, în timp, acest obicei duce la deteriorarea firului de păr și că e nevoie de cel puțin o zi între. Dacă ți se pare că nu poți ieși din casă, ai la îndemână varianta șamponului uscat. Acesta, însă, nu este o variantă pe termen lung, ci doar o soluție pe care să o folosești din când în cand. Șamponul uscat nu elimină în mod real impuritățile din păr, dar are capacitatea să ofere un aer de prospețime părului gras.

Ce șampon folosești dacă ai părul normal

„Dacă ai șansa și norocul unui păr normal, fără probleme prea mari, a unui păr care nu a luat contact cu vopseaua, atunci poți folosi un șampon blând, bazic”, spune Arabella Zadic, stilist Wella Professionals. E importantă și cantitatea de șampon atunci când îți șamponezi părul. Recomandat este să nu fie mai mult decât o nucă. Așadar, nu-ți umple palmele, crezând că mai mult înseamnă mai bine.

Ce șampon folosești dacă ai părul uscat și fin

„Dacă ai părul fin, obosit și uscat, foloseste alternativ un șampon pentru păr fin și un șampon pentru păr uscat”, spune Arabella Zadic. E bine să le alternezi, pentru că, folosind mereu același șampon există riscul ca firul de păr și scalpul să se obișnuiască cu produsul și nu te vei mai bucura de calitățile șamponului la maximum.

Foto: 123rf