În iureșul pregătirilor pentru sărbători, mai ales atunci când le petreci departe de casă, trusa cosmetică este mai mereu pe ultimul loc. Cu toate acestea, o organizare mai atentă te poate scuti de câteva situații pe care ar fi bine să le eviți.

Crema cu factor de protecție nu trebuie să lipsească din trusa cosmetică

Indiferent că ai ca destinație un loc mai călduros sau o cabană montană, crema cu factor de protecție nu ar trebui să lipsească din trusa cosmetică. Protecția solară este importantă în toate sezoanele și de destinație, cu atât mai mult dacă ai o piele deschisă la culoare. Caută creme care te protejează de razele UVA și UVB, și nu te zgârci la cifra factorului de protecție. Acestea vor preveni îmbătrânirea prematură a pielii, deshidratarea și, bineînțeles, te ajută să stai departe de cancerul de piele.

Spray-ul cu apă termală

În varianta de geantă, este perfect pentru întreaga familie. Când simți că pielea devine uscată sau că te strânge, pulverizează apa termală, așteaptă un minut, apoi tapotează ușor pielea cu un șervețel.

Dintre produsele de machiaj

Când nu vrei să iei tot arsenalul de produse de machiaj, alege-le pe cele mai importante. Recomandarea noastră este anticearcănul, un ruj potrivit atât pentru zi, cât și pentru seară, pe care îl poți folosi și ca blush, și mascara, pentru a-ți accentua privirea.

Laptele demachiant

Chiar dacă nu folosești multe produse de machiaj, demachierea este absolut obligatorie. Alege tipul de demachiant care ți se potrivește și nu uita de dischetele demachiante. Chiar dacă sunt mai practice, evită șervețelele demachiante, întrucât, de regulă, conțin și alcool, care usucă pielea.

Crema hidratantă

Nu în cele din urmă, crema hidratantă este un element-cheie în îngrijirea pielii iarna. În deplasare, poți opta pentru o cremă cu multiple întrebuințări, adică și pentru față, și pentru mâini. În această categorie se încadrează cremele pe bază de ingrediente naturale, precum untul de cocos, uleiul de argan, sau crema cu gălbenele.

 

Copyright: olegdudko / 123RF Stock Photo