Citește și: Cum scapi de mătreață – 5 remedii naturiste  

Poate ți s-a întâmplat să mergi la salon și să spui că vrei să-ți tai vârfurile și să pleci cu părul prea scurt. Specialiștii spun că trebuie să tai cam 1-2 centimetri, nu mai mult, așa că trebuie să fii fermă pe poziție. Adesea se întâmplă să pleci de la coafor nemulțumită pentru că, de fapt, nu știi ce vrei când intri pe ușa salonului. Important este să știi ce vrei și să alegi un profesionist în care ai încredere.

cum să tai vârfurile despicate

Cum să tai vârfurile despicate acasă?

Dacă ai vârfurile despicate, nu e nevoie să-ți tai jumătate din lungimea părului la coafor, ci le poți tăia acasă, dacă ai suficient timp, răbdare și îndemânare. Uită-te în video-ul de mai jos de la minutul 3:45.

Cum să previi despicarea vârfurilor?

După cum am spus, dacă au apărut, vârfurile despicate trebuie tăiate, căci nu există altă soluție. În schimb, există nenumărate lucruri de care e bine să ții cont pentru a preveni despicarea.

Nu pieptăna părul atunci când este ud! Riști să tragi de firele de păr prea tare și să le rupi.

Nu usca tot timpul părul cu foehnul. Spală-te pe cap seara, când ai mai mult timp să lași părul să se usuce fără foehn.

Folosește placa de păr doar când nu ai timp să-ți îndrepți părul cu peria. În timp, placa subțiază și degradează firul de păr și astfel pot apărea vârfurile despicate. Același lucru este valabil și în cazul ondulatorului.

Nu folosi elastice de păr care au mici părți metalice în ele și pot agăța părul!

Folosește șampon și balsam care hidratează părul. De asemenea, există măști sau tratamente pe care le poți cumpăra sau le poți face acasă. Îți recomandăm să citești și articolul Măști pentru păr pe care le poți face acasă.

Foto: 123rf