Există mai multe metode prin care poți să îți revitalizezi podoaba capilară. Însă nu există o soluție minune care să îl transforme peste noapte. Totul depinde și de modul în care reacționează organismul la schimbările pe care i le propui.
Nu-l spăla atât de des
Spălările dese ale părului au drept consecință degresarea părului care, în lipsa uleiurilor sale naturale, devine mai fragil și mai tern. De două-trei ori pe săptămână este suficient să-l speli.
Masează scalpul
Înainte de a-ți spăla părul, presează blând scalpul cu buricele degetelor, pentru a stimula circulația sangvină. Poți aplica și un ulei – de măsline sau de cocos – pentru a transforma acest procedeu într-un moment extrem de relaxant.
Tunde vârfurile mai des
Creșterea părului devine mai înceată, pe măsură ce părul atinge o anumită lungime. Tocmai de aceea, are nevoie de un stimulent, iar acesta apare odată cu vizita la hairstylist.
Iar ai uitat să bei apă?
Apa este foarte importantă pentru funcționarea întregului organism, chiar dacă poate nu simți lucrul acesta în mod concret, în zilele în care nu bei suficientă apă. Prin urmare, consumul de apă contribuie și la sănătatea scalpului și al părului, care va crește și va rezista, sănătos, mai mult timp.
Fără elastice de păr
Pe cât posibil, renunță la a-ți prinde părul strâns pe tot parcursul zilei. Cea mai bună variantă este să-l lași liber sau să-l prinzi într-un coc sau o coadă lejeră.
Sursa foto: 123Rf.com