Sunt persoane care au în geantă o trusă de machiaj completă, şi altele care nu poartă nimic. Fie că te situezi în prima categorie şi vrei să faci o selecţie, fie că ai vrea să incluzi doar ce este mai important, există câteva produse care au întâietate în trusa de cosmetice, atunci când petreci ore bune departe de casă, la serviciu sau în oraş. Înainte însă de a-ţi organiza trusa de cosmetice din geantă, este indicat să-ţi revizuieşti şi trusa de acasă, astfel încât machiajul pregătit înainte de plecare să reziste cât mai mult timp.

1. Pentru a nu fi nevoită să reaplici fondul de ten, obişnuieşte-te să foloseşti o cremă de zi care să pregătească tenul. Aşteaptă ca aceasta să intre în piele, apoi aplică un fond de ten potrivit tipului tău de ten.

2. Dacă obişnuieşti să vorbeşti mult la telefon, sigur ai observat cum fondul de ten ajunge de pe
faţă pe ecranul telefonului. Ai nevoie de o pudră care să fixeze fondul de ten.

3. Pentru machiajul ochilor foloseşte o bază de machiaj (primer), care să păstreze fardul cât mai
mult timp la ochi. Odată ce vei descoperi acest produs, va deveni indispensabil. Machiajul ochilor va rezista pe parcursul zilei fără a fi nevoită să-l retuşezi.

4. Aplică mascara în strat generos, în obraji blush şi pe buze un ruj cremos, şi gata machiajul de acasă.

Respectând aceşti paşi, în trusa de cosmetice din geantă vei avea nevoie de:

– ruj: este cel care dispare cel mai repede. Formulele rezistente mai multe ore pot fi o variantă, însă la finalul serii este important să-l îndepărtezi cu un demachiant.

– o pudră translucidă, pentru că tenul are tendinţa de-a transpira. Prin urmare, la finalul serii vei simţi nevoia să retuşezi zonele porţiunile care lucesc.

– blush-ul: obligatoriu, pentru a da un strop de prospeţime chipului.

– în ceea ce priveşte parfumul, foloseşte un recipient pentru călătorii, de dimensiuni mici, perfect pentru orice dimensiune a genţii. Câteva pulverizări şi eşti ca nouă.

Sursa foto:123rf.com