Cum acționează șamponul uscat?

Produsul conține un amidon natural, care absoarbe sebumul acumulat. Tubul se agită bine, apoi se pulverizează produsul la rădăcină și pe lungimi, pentru un efect proaspăt și un plus de volum. Șamponul uscat nu curăță și nu îndepărtează impuritățile și sebumul la fel ca un șampon normal.

Șamponul uscat nu trebuie folosit în loc de șamponul normal

Șamponul uscat este ideal dacă vrei să mai prelungești cu o zi frecvența de spălare a părului. Și, în mod special, atunci când vrei să ajungi la un eveniment neașteptat și îți trebuie o coafură impecabilă. Șamponul uscat, însă, nu poate și nu are cum să prelungească frecvența de spălare a părului cu până la o săptămână. Așa că nu e bine să devină o obișnuință și, mai ales, să nu înlocuiască șamponul normal.

Citește și – 5 lucruri de făcut înainte să-ți îndrepți părul cu placa

Ce probleme pot apărea dacă folosești prea des acest produs

Dacă folosești în exces șamponul uscat, vei ajunge sa te confrunți cu aglomerări microbiene. Acestea, într-un final, dacă nu sunt îndepărtate corespunzător, pot conduce la dermatite, la subțierea și chiar la căderea părului.

Ține minte că nu amidonul din șamponul uscat este problema, ci tendința noastră de a exagera când îl aplicăm acest produs.

Când e recomandat să-l folosești?

Aplică-l o dată, de două ori pe săptămână, și doar atunci când e nevoie. De exemplu, în  zilele în care vrei să ajungi la un eveniment sau ai o întâlnire și nu ai avut timp să te speli pe cap înainte, când ai nevoie de o zi în plus cu părul nespălat, când te supără excesul de sebum sau când ai nevoie de un plus de vitalitate.

În ce situații e mai bine să nu folosești șamponul uscat?

În cazul în care te confrunți cu diferite afecțiuni ale pielii și mai ales ale scalpului, trebuie să fii foarte atentă dacă vrei să folosești șamponul uscat. Psoriazisul, dermatita sau căderea excesivă a părului sunt câteva dintre problemele care te pot împiedica să folosești acest tip de produs.

Citește și – Trucuri de la specialiști pentru îngrijirea părului

Foto: 123rf