Ce este și când se aplică loțiunea tonică?

Loțiunea tonică este un produs de curățare, care se aplică după demachiere și are rolul de a împrospăta și revitaliza tenul. „Multe femei nu dau importanță acestui produs, lăsându-l undeva pe un raft de la baie să expire. Dar acesta are funcția de a reechilibra PH-ul pielii, restabilind bariera de protecție. Utilizarea loțiunii tonice după demachiere este obligatorie pentru a restabili pH-ul natural al pielii de 5.5”, explică Diana Marandiuc, Trainer Naturys România.

Ce rol are loțiunea tonică?

Astfel de produse închid porii, calmează iritațiile, înlătură excesul de sebum și celulele moarte. Un alt avantaj? Produsul îți pregătește fața să absoarbă mai bine celelalte produse de beauty.

Citește și – 14 mituri despre acnee pe care nu ar trebui sau ar trebui să le crezi

Cum folosești corect loțiunea tonică?

Aplică tonerul imediat după demachiere – atunci pielea este mai predispusă la iritații și apariția inflamațiilor. Tamponează fața cu o dischetă de bumbac îmbibată în produs pentru a te asigura că ai înlăturat toate reziduurile și impuritatile rămase în urma demachierii.

Loțiunea tonică nu trebuie să conțină alcool

Indiferent de ce tip de ten ai, nu este indicat să alegi o loțiune tonică ce conține alcool, deoarece îți va usca pielea și o va descuama. „După demachiere, ca să îndepărtăm impuritățile de pe față și să ne asigurăm că nu au mai rămas pe față, aplicăm o loțiune tonică. Aceasta nu trebuie să fie astringentă și nu trebuie să conțină alcool. Recomandat să fie un produs care are la bază doar principii active care vor stimula regenerarea celulară, având un efect revigorant asupra tenului”, spune Diana Marandiuc.

Foto: 123rf

Citește și – Scapă de oboseală cu măști cosmetice naturale!