Obezitatea și părul

Există o strânsă legătură între cele două, având în vedere că frumusețea și sănătatea părului nu este dată de sănătatea firului de păr în sine, ci de sănătatea scalpului. În cazul persoanelor cu un surplus consistent de kilograme, acesta duce la deshidratarea pielii și, evident, la deshidratarea scalpului. În plus, și glandele sebacee aflate lângă foliculii de păr sunt afectate, acestea blocându-se și infectându-se. Și nu în cele din urmă, un alt posibil efect al obezității este supraproducția de sebum, care se traduce printr-un scalp gras.

Vârfuri despicate?

O posibilă cauză ar putea fi perierea excesivă a părului. Este suficient să-ți periezi părul dimineața și seara, însă nu și atunci când părul este ud. Imediat după baie, părul devine foarte fragil și se rupe extrem de ușor.

Blondele au mai mult păr?

Da! Studiile arată că persoanele blonde au, în medie, circa 140.000 de fire de păr, comparativ cu brunetele, care au cu circa 30.000 de fire mai puțin. Persoanele cu părul negru au cam 108.000 de fire, iar roșcatele se plasează pe ultimul loc, cu aproximativ 80.000 de fire de păr.

Cosmeticele expiră

Dacă la capitolul creme și loțiuni suntem mai atente când vine vorba despre termenul de valabilitate, atunci când avem în față trusa preferată de farduri, nu mai vedem semnul care ne arată câte luni o putem folosi. Utilizate după perioada de valabilitate, produsele cosmetice pot provoca infecții sau iritații ale pielii, mai ales cele sub formă de pudră, și mascara.

Copyright: vadimgozhda / 123RF Stock Photo