Lama de ras

Este cea mai practică metodă de epilare acasă. Avantajele sale sunt rapiditatea în folosire și faptul că, atât lamele, cât și spumele de ras sunt accesibile ca preț. Inconvenientul este că îndepărtând doar părul de la suprafața pielii, procedeul trebuie repetat o dată la două-trei zile.

Greșeli:

Uneori, din lipsă de timp, ai tendința de-a o folosi pe pielea uscată, însă epilarea este mai eficientă când pielea este umedă. În plus, pielea uscată se irită mai ușor. Nu folosi săpun, ci o cremă sau spumă de ras hidratantă. În zona inghinală, folosește lama în sensul creșterii firului de păr, nu invers, pentru că pielea din această zonă este mult mai sensibilă.

Crema de epilat

Este foarte ușor de folosit, însă nu e la fel de eficientă pentru toate persoanele. Există cazuri în care epilarea cu cremă este ulterior corectată cu ajutorul aparatului de ras. Dacă pielea reacționează bine la crema de epilat, e posibil ca aceasta să își păstreze finețea mai mult timp, însă epilarea nu este la fel de durabilă precum epilarea cu ceară.

Greșeli:

Din lipsă de timp, nu respecți întotdeauna timpul trecut pe ambalaj, însă graba strică treaba și în materie de epilat. Nu clăti crema pur și simplu, îndepărteaz-o cu un tifon umezit.

Ceara

Este preferata saloanelor de înfrumusețare, însă nu și a persoanelor sensibile la durere. Este o metodă eficientă de îndepărtare a părului, iar perioada dintre epilări este mai mare față de cea cu lama de ras. Imediat după epilare pielea are tendința de a se irita, însă își va reveni în câteva ore.

Greșeli:

Nu aplica un produs parfumat, cu alcool, imediat după epilare, întrucât pielea se va irita și mai tare.

Aparatul de epilat electric

La fel ca ceara, aparatul asigură o epilare de lungă durată, care însă, presupune, la început, o investiție mai mare în produs. Primele epilări pot fi dureroase, însă cu timpul, pe măsură de foliculii de păr își schimbă structura, te vei obișnui cu senzația de mici înțepături. Partea bună a aparatului este să poate smulge și fire mai scurte.

Greșeli:

În unele cazuri, epilarea cu aparatul aduce cu sine și multe fire crescute sub piele. Începe epilarea cu un duș, apoi un gomaj al pielii, abia apoi cu epilarea propriu-zisă.

Sfatul specialistei

„Înainte de epilare, recomand exfolierea. Mie, personal, îmi place exfolierea cu zațul de cafea, care este benefic și împotriva celulitei (asta, bineînțeles, dacă se masează zona coapselor).
După baie, aplică pe pielea umedă zațul de cafea, insistând, cu mișcări blânde, asupra coatelor și genunchilor, unde pielea este mai groasă. La final, folosește un lapte de corp sau, pe pielea umedă, un ulei. Exfolierea imediat după epilare nu este indicată, întrucât va irita pielea“, explică Alina Gabriela Bot, de la salonul Maison Esthétique.

Sursa foto:123rf.com