Ce materiale vom purta în viitor? Poliesterul va face legea

Vestea proastă legată de poliester este că evident, avem de-a face cu un material sintetic. Vestea bună este că la Târgul de Textile de la Istanbul care a avut loc săptămâna aceasta, au apărut țesături din poliester care sunt foarte prietenoase cu pielea, lăsând-o să respire fără să rețină transpirația. Materialele din care vom confecționa hainele viitorului vor fi cât mai ușoare și lejere, dar și foarte accesibile. Cele scumpe includ lâna, cașmirul, inul și bumbacul.

Tehnica de obținere a acestor fibre sintetice pe bază de polimeri s-a modernizat foarte mult. În viitor poliesterul, viscoza, spandexul și neoprenul vor face legea în modă.

Învață să alegi o haină de calitate!

Goana după tot ce e natural…

Materialele viitorului se vor baza pe durabilitate și nepoluare. Culorile vor fi obținute astfel încât apele deversate să nu fie nocive pentru mediul înconjurător.

Chiar dacă materialele nu vor fi din țesături și fibre 100% naturale, printurile, în schimb, vor avea elemente inspirate din natură. Vor fi vesele, originale și ne vor aminti de anii copilăriei.

Se vor purta broderiile de orice fel, iar accentul de va pune pe personalizarea lor.

 

Copyright: Prometeus / 123RF Stock Photo