Balsamul de buze de calitate dă un luciu frumos buzelor și gura ta arată mai apetisantă. Dar, dincolo de aspectul estetic, balsamul este apreciat și pentru alte calități: menține pielea hidratată, vindecă micile iritații și arsuri solare, alină usturimea când pielea este prea uscată și o ajută să se regenereze.
Datorită acestor calități, balsamul de buze poate avea multe alte întrebuințări nebănuite.
- Masează obrajii sau fruntea cu balsam, dacă te-a ars soarele și nu ai la tine o cremă de față.
- Masează mâinile dacă au pielea uscată și te ustură. În special, balsamul de buze cu miere sau cu plante medicinale este indicat în acest sens.
- Aplică balsamul de buze pe cuticule și masează până se înmoaie și sunt mai ușor de curățat sau de tăiat.
- Balsamul de buze repară pielea uscată și crăpată din coate și din genunchi. Îl poți folosi și pe călcâie, dacă nu ai alternative, dar nu îl mai poți refolosi apoi pentru buze.
- Aplică un strat foarte subțire de balsam la coada ochilor, unde sunt liniile fine ale ridurilor. Balsamul le va estompa și va hidrata pielea.
- Folosește balsamul de buze să ții sub control sprâncenele stufoase și ondulate.
- Amestecă puțin balsam de buze cu fardul preferat pentru a obține gloss pentru pleoape. Nu folosi, însă, balsamul mentolat pentru că este posibil să te usture ochii.
- Masează nasul cu balsam de buze când ești răcită și ți-l sufli tot timpul. Balsamul va împiedica pielea fină a nasului să se irite de la batiste și șervețele.