Ce machiaje se poartă în toamna 2018

„Înainte de a vorbi despre machiaj, trebuie să ne gândim la modul de îngrijire și întreținere a tenului, deoarece pe el urmează să aplicăm baza de machiaj. Avantajul este că toamna vine și cu o mare varietate de fructe care sunt extrem de benefice pentru ten și ușor de folosit. Măștile pe bază de argilă, amidon, polen, mixate cu piureuri din fructe, energizează și hidratează minunat tenul. Iată câteva fructe pe care le poți folosi: strugurele alb (hidratant, antioxidant, antirid), para (hrănitoare, calmantă), gutuia (antiacnee), dovleacul (hidratant)”.

Revenind la machiaj, iată câteva idei pentru această toamnă explicate de Mirela Vescan, make-up artist.

Machiaj strălucitor

Ce machiaje se poartă în toamna 2018

O tendință frumoasă pentru acest sezon este denumită de specialiști „wet make-up”, în care pielea pleoapelor strălucește tulburător, obrajii au „glow”, iar buzele „gloss”. O poți realiza în două feluri: se folosesc lacuri speciale, strălucitoare care arată foarte bine dar, să zicem, doar pentru o fotografie. A doua variantă, mai sigură și ușor de realizat, este să folosești microparticule fine și strălucitoare mixate peste machiajul final.

Machiaje toamna 2018 – Rujul roșu

Ce machiaje se poartă în toamna 2018

Rujul roșu este în continuare o vedetă a sezonului. Alege-l cu textura mată sau strălucitoare. Rujul roșu se află deja de ceva timp în tendințele în machiaj și rămâne o opțiune și în această toamnă. Nu uita să nu abuzezi de această culoare și să o folosești în a doua parte a zilei. Ca noutate în privința machiajului buzelor avem violetul iridescent, grena mat ca o petală de trandafir regal și nuanțele din zona culorilor nude care devin sidefate.

Machiajul natural

Ce machiaje se poartă în toamna 2018

Machiajul „minimal-nude” rămâne prezent în tendințe, pentru că se realizează rapid, frumos si sofisticat. Cel mai simplu ar fi să alegi o nuanță de roz-coral, cu intensitate medie spre deschisă, iar cu această culoare fardezi pleoapele, obrajii și buzele. Este varianta ideală dacă ești adepta unui stil curat, lejer și, de asemenea, nu ai mult timp la dispoziție pentru un machiaj elaborat. Mizează pe naturalețe! Este apreciată în această toamnă.

Tușul și mascara în top

Ce machiaje se poartă în toamna 2018

Dacă apreciezi tușul negru pentru pleoape, te poți bucura în continuare de el. Acest tip de produs rămâne prezent în tendințe, nu neapărat în linia întâi, dar în curând va sărbători șapte ani de supremație, așa că nu este de neglijat. În acest sezon încearcă și variantele colorate de tuș – roșu, fucsia, verde, turcoaz, auriu, argintiu. În privința genelor, variantele de mascara de ridicare și alungire a genelor sunt pe val.

Citește și – Ai peste 40 de ani? Nu face aceste greșeli de machiaj!

Pleoape colorate

Ce machiaje se poartă în toamna 2018

Nuanțele nu lipsesc din machiajul ochilor. Pleoapele colorate pot fi superb asortate cu vestimentația, iar în acest sezon creatorii de modă au propus rețete îndrăznețe. Astfel putem folosi farduri de pleoape portocalii, fucsia, verzi, albastre, violet, galbene și olive, așa cum am văzut la Valentino, Armani Privé sau Chanel. Alege aceste culori mai ales pentru un machiaj de seară. Nu uita să-ți evidențiezi ochii și cu două straturi de mascara.

Atenție și la machiajul sprâncenelor!

Linia sprâncenelor rămâne fermă, dar culoarea lor trebuie să se apropie de cea a părului, fără contraste inestetice care pot transforma expresia feței. De exemplu, dacă într-un breton există o șuviță colorată, ea poate deveni o sursă de inspirație pentru machiajul sprâncenelor.

Foto. 123rf

Citește și – 10 trucuri de machiaj pe care orice femeie trebuie să le știe