La fiecare început de sezon te întrebi ce machiaje se poartă și ce să-ți cumperi pentru trusa de farduri? Tonul este dat de prezentările de modă pentru primăvară-vară 2017, din care am ales câteva imagini care să te inspire atât pentru zi, cât și dacă mergi la o petrecere sau o întâlnire seara.

1. Culori electrice pe pleoape

Albastrul electric este una dintre culorile vedetă ale acestei primăveri, dar important este să folosești acest machiaj seara, și nu în timpul zilei. Conturează-ți ochii cu un eyeliner, cu linii foarte fine, pentru a nu încărca pleoapa superioară. Aplică apoi fardul de pleoape, fiind atentă să folosești o cantitate mai mică în colțul intern al ochiului. Rujul trebuie să fie în nuanțe cât mai naturale, pentru că atenția este îndreptată către ochi. Poți completa cu un blush în naunțe rozalii.

colectie Giorgio Armani primavara-vara 2017

Giorgio Armani, primăvară-vară 2017

2. Machiaj natural

Perfect pentru zi, machiajul natural este o adevărată artă. Cum să faci ca tenul să nu arate încărcat și să acoperi micile imperfecțiuni? Produsele de bază sunt fondul de ten și anticearcănul, care se aplică în această ordine, iar important este să le alegi în funcție de tipul tău de ten. Înainte de a aplica fondul de ten, folosește o cremă hidratantă, iar anticearcănul alege-l doar cu un ton mai deschis decât nuanța fondului de ten. La final, aplică mascara discret, fără a încărca genele.

machiaj natural

Michael Kors, primăvară-vară 2017

3. Farduri de pleoape în nuanțe pastel

Primăvara aceasta încearcă fardurile de pleoape în nuanțe verde deschis, lila, nuanțe de galben, roz. Ai la îndemână toate variantele de pasteluri pentru a te juca și a diversifica. Vestea bună este că le poți folosi atât ziua, în combinație cu gloss-uri de buze în culori naturale, cât și seara, cu rujuri în nuanțe mai intense. În cazul în care mergi la o petrecere neconvențională, e bine să știi că în acest sezon poți folosi glitter (sclipici) din belșug pe pleoape sau pe buze.

Ce machiaje se poartă în primăvara 2017

Marc Jacobs, primăvară-vară 2017

Citește și – Trucuri de frumusețe de la actrițe celebre 

 4. Buze roșii

Regula de bază a unui machiaj bine realizat, care să nu arate încărcat și să-ți evidențieze trăsăturile, este „mai puțin este mai mult”. Așadar, dacă pui în evidență buzele, restul machiajului trebuie să rămână minimal. În cazul rujului roșu, da, acesta este în tendințele pentru această primăvară, dar e bine să-l folosești în a doua parte a zilei, nu dimineața și să-l eviți dacă ai buzele subțiri, deoarece nu le poți contura bine. Înainte de ruj este indicat să aplici un balsam de buze care să le hidrateze. Pentru seară, îl poți combina cu un machiaj smokey al ochilor.

buze rosii colectie Carolina herrera primavara 2017

Carolina Herrera, primăvară-vară 2017

5. Smokey eyes

Cu siguranță ai încercat cel puțin o dată un smokey eyes. În acest sezon trebuie să uiți de un machiaj al ochilor foarte încărcat. Se poartă smokey în continuare, dar liniile sunt mai subțiri, iar pe pleoape poți folosi nuanțe naturale. Privirea este intensificată prin aplicarea unei mascara din belșug. Păstrează sprâncenele cât mai naturale și nu le contura, iar pe buze nu este indicat să folosești culori puternice, ci tonuri nude sau roz deschis.

smokey eyes Altuzarra primavara 2017

Altuzarra, primăvară-vară 2017

smokey eyes Prabal Gurund primavara 2017

Prabal Gurund, primăvară-vară 2017

Foto: Hepta

Citește și  – Ce manichiuri se poartă în primăvara 2017