1. Cambrată

Este cea mai bună alegere dacă vrei să-ţi evidenţiezi silueta, în special talia. Totuşi, modelul cambrat oricât ar fi de elegant, vine la pachet cu câteva reguli pe care ar fi bine să le cunoşti: fiind relativ strâmtă în zona taliei nu permite purtarea unor haine mult prea groase pe dedesubt. Câteodată chiar şi un banal pulover din lână pare prea mult. Dacă talia nu e punctul tău forte şi eşti excesiv de friguroasă, optează pentru alt model de jachetă. Oricât de mult ţi-ar plăcea acest model nu uita să faci testul suprem: îmbrăcată într-un mantou sau jachetă cambrată, ridică mâinile în sus apoi adu-le în faţă. Dacă nu te simţi lejer, iar materialul pare că cedează, e semn că trebuie să încerci altceva.

2. Matlasată
Ideală pentru acest sezon, jacheta matlasată se află în topul tendinţelor tuturor designerilor din acest an. Din materiale variate, cu imprimeuri diverse, de la ecosez la printuri înflorate, această jachetă este soluţia ideală dacă vrei să treci prin lunile reci ale iernii cu stil, dar lejer şi protejată. Dacă silueta îţi permite, alege un model care să urmărească discret linia corpului, accesorizat cu o centură sau cordon pe bază de elastic. Rezistă tentaţiei de a-ţi cumpăra un model mult prea scurt în talie. Este de mare efect vizual şi estetic, dar cu un minimum de protecţie la temperaturile joase.

3. Evazată
Acest model are o multitudine de beneficii şi plusuri dar un singur neajuns: nu-ţi complimentează silueta aşa cum ţi-ai dori. În mod evident este uşor de purtat, permite un hanorac gros pe dedesubt, este lejeră şi mai mult ca sigur te simţi în largul tău cu o astfel de jachetă. Este ideală pentru serile reci de toamnă. Acum, pune în balanţă: moda sau confortul? Amândouă? Păi atunci înnarmează-te cu răbdare şi caută-ţi un model de jachetă evazată care să suprindă prin originalitate, culoare, detalii, cusături.

Copyright: heckmannoleg / 123RF Stock Photo