De fapt, acestea sunt doar începutul listei. Devenit deja un gest reflex, spălatul părului este un procedeu complex care are mai multe beneficii atunci când ştii să-l realizi corect. Ce presupune acest lucru?

Masajul înainte de duş. Cu pulpele degetelor, aplicând mişcări circulare stânga-dreapta şi din faţă spre spate, masează uşor scapul timp de două minute, pentru a îmbunătăţi circulaţia sanguină din această zonă, a explicat dr. Ioana Chelbac, medic dermatolog, în cadrul unei conferinţe de presă.

Fără apă fierbinte. După cele câteva minute de masaj, e momentul să începi duşul propriu-zis, folosindu-te de apă la o temperatură medie. Apa fierbinte nu este recomandată, dacă vrei să ai un păr sănătos.
Al doilea masaj. Dacă foloseşti un tratament de păr, este momentul să realizezi un al doilea masaj, pentru a stimula pătrunderea substanţelor active la rădăcina părului. Dacă nu foloseşti un tratament pentru păr, poţi face acest lucru după ce ai aplicat balsamul. Atenţie! Nu este obligatoriu să aplici balsamul la rădăcină, este mai important ca acesta să „lucreze” direct pe firul de păr.

Când aplici masca? Alternează folosirea măştilor şi a balsamurilor, astfel că, dacă într-o săptămână ai folosit balsam, săptămâna următoare poţi folosi masca de păr. Aceasta se aplică pe părul zvântat cu prosopul şi se lasă să acţioneze circa cinci-zece minute.
La final. Clăteşte cu apă cât mai rece şi şterge uşor cu un prosop, cât să absoarbă apa. Înfăşoară apoi părul într-un tricou mai vechi, din bumbac, pentru a evita agresarea părului. Dacă ai putea să-l laşi să se usuce de la sine ar fi minunat!

Copyright: deedl / 123RF Stock Photo