Când sunt prea subțiri, sprâncenele adaugă ani pe chip. Prea groase, transmit impresia de neglijență, iar când sunt arcuite, pare că ești într-o continuă mirare. Nu e atât de greu să obții sprâncenele potrivite ție. Însă este nevoie de răbdare, îndemânare și de instrumentele potrivite.

Forma clasică, în trei puncte

În fața oglinzii, ține un creion pentru conturarea ochilor lipit vertical de una dintre nări și vezi unde se întâlnește cu linia sprâncenei. Marchează cu un semn, pentru că acolo este punctul în care ar trebui să înceapă sprânceana. Înclină creionul în direcția marginii irisului – este locul în care sprânceana se va arcui ușor. Mută creionul până când se intersectează cu colțul extern al ochiului, pentru a stabili capătul sprâncenei.

Ce culoare alegi?

Creionul este o soluție rapidă și rezistentă, în schimb fardul este mai precis și oferă un aspect mai natural. În ceea ce privește culoarea, brunetele vor aplica o culoare închisă, șatenele și roșcatele, o culoare puțin mai deschisă decât cea naturală, iar blondele ar trebui să se îndrepte spre un bej.

Reguli de bună pensare

Pe măsură ce te pensezi, depărtează-te de oglindă și privește-ți fața în ansamblu. Oglinda care mărește poate fi utilă pentru smulgerea firelor mici, însă deformează imaginea și poți pensa mai mult decât este cazul. Dacă forma feței este pătrată, nu arcui și nici nu subția prea mult sprâncenele. În cazul ochilor mici, sprâncenele groase sunt cele care echilibrează chipul.

Sursa foto:1234f.com