Celulele moarte și impuritățile sunt îndepărtate, curățarea se face în profunzime, iar pielea devine mai luminoasă. În plus, este stimulată și regenerarea celulară. Este important să alegi un produs de exfoliere potrivit tipului tău de piele. Indiferent de tipul de piele, după procesul de exfoliere, este bine să folosești o cremă de corp foarte hidratantă.

Dacă ai pielea sensibilă

Este recomandat să folosești un scrub care exfoliază cu ajutorul enzimelor, cum ar fi cele extrase din papaya sau ananas. Acestea vor exfolia superficial celulele moarte ale pielii, fără a agresa bariera de protecție a pielii, sensibilizând-o și mai mult. Dacă ai pielea sensibilă, e bine să eviți produsele exfoliante care conțin particule abrazive.

Dacă ai pielea uscată

Evită produsele cu formule prea puternice, deoarece pielea nu se va hidrata corespunzător și se va usca și mai mult. Alege un scrub cu ingrediente hidratante, nutritive, pentru ca pielea să nu aibă de suferit de pe urma exfolierii.

Citește și – Pielea uscată. 4 moduri prin care mierea este de ajutor

Dacă ai pielea normală

Ești o norocoasă, deoarece poți folosi aproape orice scrub pentru corp existent pe piață. Atenție doar la ingredientele active din produs. Pentru efect de luminozitate și hidratare, poți alege un scrub cu ingrediente hidratante, precum ulei de cocos, ulei de avocado, aloe vera sau ulei de jojoba. Dacă dorești ca scrubul să aibă și efect anticelulitic, poți miza pe un exfoliant cu particule de cafea sau sare de mare. Acestea au un rol important și în îmbunătățirea circulației la nivelul pielii, efect care ajută mult în lupta cu celulita.

Exfoliant pentru corp din zahăr și ulei de măsline

Poți prepara un exfoliant pentru corp din câteva ingrediente pe care le ai în bucătărie. Ai nevoie de patru linguri de zahăr, două linguri de ulei de măsline și, opțional, 10 – 15 picături dintr-un ulei esențial care-ți place (ylang-ylang, portocală etc). Le amesteci pe toate într-un bol, aplici pe corp pentru exfoliere și apoi clătești din abundență cu apă caldă. Nu uita, la final, să folosești o cremă de corp hidratantă!

Foto: 123rf

Citește și – Epilarea cu zahăr și alte feluri în care poți folosi zahărul în cosmetică