Ridurile din jurul ochilor

Ridurile se formează o dată cu înaintarea în vârstă, deoarece în timp scade producţia de colagen şi elastină care ne menţine pielea tânără şi fermă.

Ce e de făcut cu ridurile din jurul ochilor?

Deşi se poate crede că o cremă de faţă este suficientă şi pentru zona ochilor, nu este aşa. Având în vedere cât de subţire este pielea aici, ai nevoie de un produs mai bogat în acizi graşi care să înlocuiască lipsa sebumului. De asemenea, aceste ingrediente au și rolul de a combate cearcănele, pungile şi ridurile.

Uleiul de cocos – remediu natural pentru ridurile din jurul ochilor

Uleiul de cocos are proprietăți hidratante pentru piele și, folosit de două ori pe zi, dimineața și seara poate reduce ridurile. Folosește câteva picături, aplică-le pe zona din jurul ochilor și masează foarte ușor până când este absorbit complet de piele.

Aloe vera te ajută să reduci ridurile din jurul ochilor

Gelul de aloe vera este cunoscut pentru efectul de a reduce ridurile de sub ochi sau din colțurile ochilor. Aplică-l în fiecare zi, iar efectele se vor vedea în curând. Pielea va fi hidratată, va căpăta un aspect catifelat, iar ridurile din jurul ochilor vor fi estompate. Încearcă să-ți cumperi un produs cât mai natural, găsești în farmacii sau în magazinele naturiste.

Citește și – Cearcăne și anticearcăn – ce culori să alegi?

Ce sunt ridurile de expresie?

Tenul începe să îmbătrânească după o anumită vârstă. Primele riduri sunt acelea de expresie, de aceea modul de îmbătrânire diferă de la o persoană la alta. Sunt persoane care se încruntă când sunt concentrate, în felul acesta la 25 de ani deja ridurile pot fi formate între sprâncene. La fel se întâmplă şi în cazul persoanelor care zâmbesc mult sau nu poartă ochelari de soare, care fumează sau obişnuiesc să ridice des din sprâncene.

Foto: 123rf

Citește și – Cum folosești corect crema pentru conturul ochilor