Tot auzim despre caftan dar nu știm exact ce este el. Păi să aflăm, pentru că la mare, dacă porți caftan, vei fi regina litoralului!

Nu e poncho, nu e bluză, nu e halat de plajă, nici top XXL, nu e nici cardigan, nici rochie. Este un fel de tunică vaporoasă care se adresează femeilor non-conformiste care adoptă stilul casual-chic cu influențe boho. Caftanul era la origini o haină orientală pe care o purtau cu precădere persoanele cu rang înalt. Era o manta lungă, largă, împodobită cu pietre prețioase, blană scumpă de animal sau broderii cu fir de aur. În zilele noastre această haină s-a transformat într-un accesoriu șic pentru plajă sau pentru serile răcoroase de pe malul mării. Fie că se poartă lung până în pământ, fie că are o lungime medie sau că abia acoperă costumul de baie, materialul caftanului actual este obligatoriu unul diafan, vaporos și trasparent.

Dacă ești suficient de curajoasă și știi să porți această piesă într-o vestimentație pretențioasă, vei capta cu siguranță toate privirile. În acest caz caftanul va fi din catifea sau mătase naturală. Cea mai cunoscută combinație a caftanului este cu accesoriile estivale: șlapi, costum de baie, turban.
poza: Marks&Spencer