1. Ce culori să alegi dacă ești blondă

    Alege culori în contrast care să-ți evidențieze șuvițele bălaie, cea mai potrivită nuanță fiind roșu. De fapt, toată panoplia de roșu intră în această categorie, fie că este bordo, marsala, fuchsia, violet. Rozul puternic sau cel tineresc este, de asemenea foarte potrivit pentru blonde. Culoarea de care trebuie să te ferești este nude-ul și verdele închis. Negrul scoate în evidență luminozitatea șuvițelor, iar culorile pastelate capătă mai multă valoare la blonde. Albul este infailibil pentru blonde, la fel și fildeșul pal sau ivoire-ul atât timp cât nu uită să adauge o culoare de contrast.

2. Ce culori să alegi dacă ești brunetă brunetă

Culorile puternice sunt prietenele tale. Combină negru cu galben, roșu cu alb, albastru regal cu argintiul și nuanțele de mov cu bejul clasic. Rozul incandescent va scoate în evidență reflexele luminoase ale șuvițelor de abanos. Poartă cu încredere combinația alb-negru: vei scoate în evidență calitățile tenului și culoarea ochilor. Acest duet este nemuritor în estetica vestimentară. Brunetele trebuie să ia în calcul și alte elemente din fizionomie, înălțime, nuanța pielii, culoarea ochilor, iar machiajul trebuie să țină cont și de acești factori.

3. Ce culori să alegi dacă ești șatenă

Această nuanță de păr se împacă foarte bine cu toate tipurile de maro, care nu sunt puține, cu măsliniul și portocaliul cu nude-ul, turcoazul și verdele crud. Acestea creează un contrast ce scoate în evidență trăsăturile. Șatenele au avantajul cameleonului: se pot transforma, schimba și modela în funcție de fiecare culoare purtată. Singurul inconvenient este că pot pune în evidență culoarea părului doar dacă sunt fericitele beneficiare ale unei podoabe capilare ieșite din comun. Șatenul este totuși, cea mai versatilă dintre toate nuanțele de păr, care se poate asorta cu succes cu întreg spectrul de culori.

Copyright: Prometeus / 123RF Stock Photo