Rodia are numeroase beneficii asupra sănătăţii, însă, în ceea ce priveşte frumuseţea, cel mai important argument este dat de cantitatea mare de vitamine C, A şi E şi de antioxidanţi pe care acest fruct o conţine. Combinaţia de ingrediente hidratează şi calmează pielea în perioada lunilor reci. De asemenea, seminţele de rodie ajută, ca şi lămâia, la obţinerea luminozităţii pielii, şi sunt un excelent ingredient antirid. În plus, rodia conţine şi zinc, care este antiinflamator şi antibacterian, şi care ajută, astfel, la diminuarea producţiei de sebum.

Cum tai rodia?

Fiind un fruct care se lasă mai greu descoperit, rodia te provoacă la îndemânare şi răbdare când vine vorba despre felul în care o cureţi. Există mai multe modalităţi, însă, pentru a evita orice risc de murdărire, îţi recomand folosirea unui bol de apă. Taie fructul în două, uşor, apoi, fiecare jumătate în două, urmărind liniile secţiunilor naturale ale fructului. Pune cele patru bucăţi în apă şi începe să decojeşti uşor, desprinzând seminţele de coajă. La final, strecoară boabele şi îndepărtează orice alte coji rămase.
17837065_m

Măşti de faţă uşor de pregătit

– Ai nevoie de seminţele de la o rodie şi un iaurt mic. Amestecă-le, cu ajutorul unui blender, apoi aplică masca pe faţă. Lasă să acţioneze timp de 15-20 de minute, apoi clăteşte cu apă caldă.

– Ai nevoie de seminţele de la o rodie şi un albuş de ou. Bate albuşul bine, adaugă seminţele de rodie, mixează totul, apoi aplică pasta rezultată pe faţă. După 30 de minute, clăteşte.

Un exfoliant natural

Pregăteşte un scrub 100% natural din două linguriţe de zahăr brun, o linguriţă de miere, 1 linguriţă de seminţe de rodie. Amestecă toate aceste ingrediente, şi aplică pe corp, după ce ai făcut duş, masând zona uşor. După două minute, clăteşte.

Sursa foto:123rf.com